Hundraåttio centimeter kuk

Podden tar såklart inte paus bara för att jag fyller år (tar istället tillfället i akt för att skrika det rakt ut de sista sekunderna i podden, hehe, ja jag gillar att fylla år...) Hursomhelst. Veckans poddis gästas av Isa och ni får såklart först lära känna henne lite bättre. Vi pratar om i vilka situationer vi inte vågar dela våra bloggar, något som jag är lite modigare med. Jag har också en liten IT skola med Isa och så svarar vi på frågor som tydligen ska få er att bli kära i oss (blev ni det?) Vi berättar också om hur vi är experter på att överanalysera och diskuterar sociala koder. Risk att jag kommer låta lite självgod i denna podd. Ta det med en nypa salt. Hur titeln kommer in i sammanhanget får ni höra i podden *wink wink*. Glöm inte att följa vår podd ung och lagom dum på instagram. Du kan lyssna på oss i podcastappen/itunes, soundcloud och acast.
 
Podcast | |
#1 - - Georg:

Hej! Hittade dig via "blogg.se"-framsidan och chansade på din podcast! Det var kul att lyssna på denna. Här kommer lite frågor och tankar :)

Kul att ni verkar blivit så nära vänner via bloggarna!

Jag började blogga ganska tidigt, 2005. Då visste inte alla vad blogg var och bloggarna kändes lite mer som "vad som helst". Idag känns det mer kategoriserat "om bak, om barn, om sjukdom osv". Vilket jag kan förstå, men är lite tråkigare. Som kille är det idag nästan ingen kompis/bekant som bryr sig om att jag bloggar. Länkar jag min blogg kommer personen sannolikt inte ens titta på den då dom bara tänker kring helt annat gällande blogg.

Varför är det "fel" att dela saker via Facebook? Jag kan hålla med om att t.ex. bilder på bebisar blir för mycket med sådana som lägger upp hela tiden, men jag har märkt att nästan ingen delar något på Facebook längre. Varför? Jag tycker också att "se någons middag" känns väldigt skevt (hur mycket bryr man sig om det?), men man kan ju faktiskt skriva något intressant eller lägga upp något som genuint kan intressera människor? Exempelvis att man lägger upp en låt man gjort eller en dikt? Att träffat en kändis eller vunnit ett Marathon?

Håller med om att alla "relationsspel" förstör. Alla kan inte spela spelet och alla vill inte spela spelet. Vi lever i ett samhälle med fler "singelhushåll" än någonsin. Är det verkligen positivt? Som kille är det SVÅRT att veta om en tjej gillar en eller inte. Visar hon det och tar initativ tror jag majoriteten killar skulle uppskatta detta.

Kul "klickbait"-diskussion. Jag var rädd att ni bara skulle säga ett "skämt" i slutet, men den snopp-diskussionen var faktiskt lite kul hehe.


Svar: Kul att du gilla podden!
Grejen är ju att om du vill få följare till din blogg måste du ha någon form av nisch för att folk ska vilja läsa. Och det finns flera killar, Gustav Broström exempelvis som driver en stor blogg. Men ja det är kvinnodominerade men hur mycket annat är inte mansdominerade...

Jag sa inget om det var något fel med att dela via Facebook. Men för Isa och min generation däremot har Facebook blivit lite utdött, det är få som är i tjugoårs åldersspannet som använder Facebook frekvent. Det jag sa eller menade var att på grund av detta så har jag personligen inte delat så mycket inlägg från min blogg på Facebook.

Fast det är ju inget fel med att vara ett singelhushåll tycket jag bara för att tvåsamhet är normen. Alla människor vill inte vara i förhållande och många trivs att leva själva och då är det deras val och inget en ska döma dem för. Som tjej är det minst lika svårt att fatta. Jag sa inget om spelet som riktat mot tjejer utan riktat till alla. Så tjejer skulle uppskatta minst lika mycket om killar är tydligare med vad de faktiskt vill.

Ja en måste ju skojsa till det lite också!
Emelie Westlander

#2 - - Georg:

Kul med snabbt svar :)

Jag tror en blogg är en bra mötesplats för människor (bättre än exempelvis Facebook där mycket handlar om yta). Jag tror också många näthatande killar (som sannolikt aldrig besökt en blogg i annat syfte än att vilja ha tjafs) skulle må bra av att läsa några blogginlägg ibland eller lyssna på en podcast. Vidga sina tankar lite. Att åtminstone försöka förstå andra människor än dom man umgås med vardagligen.

Förstår! Om Facebook är lite "utdött" i din generation och yngre. Vad är det som gäller idag? Instagram? Snapchat? KiK?

Det är klart det inte är något fel på "singelhushåll" per se, men jag tror en del som är singel idag är det av fel anledningar, Exempelvis att dejtingsidor ofta handlar mer om "att synas och få bekräktelse" än att hitta en bra partner. Att "krogen" handlar mer om att söka något tillfälligt än seriöst. Att folk riktar in sig på "en sådan där partner ska jag ha" så dom missar andra bra eventuella partners längs vägen. Helt enkelt. Om en person vill börja söka partner tror jag en bra väg är att försöka visa intresse för personer längs vägen IRL. Jag tror många är dåliga på att läsa signaler idag! :(

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Svar: Fast enligt mig så är det inte mer yta på Facebook eller på en blogg. Allt beror på på personen i fråga och hur den väljer att dela med sig. Mycket möjligt, inget jag sett statistik på eller känner någon i fråga som har gjort, så inget jag kan hålla med om eller säga emot. Däremot vet jag att ytterst få killar läser bloggar. Men det finns andra sätt att vigda sina var även om jag såklart skulle tycka att det skulle vara kul att se lite annan statistik. Tänker inte sitta och försvara män här, tror bl.a jag själv personligen har skrivit mycket inlägg män kan lära sig av.
Vet ärligt talat inte varför det är utdött, blev väl den äldre generationen som tog över och de yngre tröttna. Kik har nog blivit lite utdött hehe, det var väl mest något en använde för att sms:a gratis/skriva till folk i andra länder när en var yngre . Så det är väl Instagram, twitter och delvis snabb som gäller idag.

Det vet jag inte om jag håller med om. Det beror ju helt och hållet på vad du väljer för dejtingsida också. Även om en bara skulle dejta IRL så skulle det ju inte bli mindre ytligt för det liksom. Folk skulle i allmänhet precis som på nätet gå på utseendet först, för en vill ju känna någon form av attraktion till personen du ska dejta. Tror snarare folk är i förhållande av fel anledning än att de är singlar av fel anledning. Tror att många är i förhållande bara pga tvåsamhets normen eller att de är rädda för att leva ensamma osv. Och det är väl inget fel med att vilja vara ensam, men det är också viktigt att klara av ensamhet och inte vara beroende på det sättet av andra människor.
Emelie Westlander

#3 - - Georg:

Hej i regnet :)

Instagram, Twitter och "snabb". Vad är snabb för något? :p

Något jag ogillar med tvåsamhetsnormen är gällande lägenhetsbristen idag. Hyresrätter finns knappt längre och att köpa en bostad är i många områden dyrt. En "vanlig" människa kan ha problem att spara till kontantinsatsen.. Inte en chans att köpa rakt av. Att köpa bostad gemensamt med någon är ett av få alternativ många har till ett drägligt boende.. Vilket bör leda till att en del skaffar en partner av helt fel anledningar? Att bli ihop med någon och flytta ihop endast för att kunna bo någonstans rimmer fel i mina öron! .. Vet inte hur vanligt det är, men helt osannolikt kan det väl inte vara?

Svar: oups, mena snap förstås (alltså Snapchat) autocorrect spela mig ett litet spratt där.
Ne bostadsrätter är dyrt å andra sidan är hyrorna inte direkt låga nu för tiden... Bostadsbristen har i min åsikt snarare att göra med att det helt enkelt byggs för få bostäder och vissa gör en hobby av att köpa upp lägenheter för att hyra ut i andra hand och/eller vänta på att värdet ska gå upp och sedan sälja vidare för att göra en vinstaffär. Något jag tycker är fult gjort men tyvärr sker det ofta. Tror knappast folk skaffar en partner för att ha någonstans att bo däremot, då flyttar en nog snarare ihop med en vän eller bor i andra hand eller dylikt. Att skaffa en partner endast för att kunna ha en egen lägenhet är ju bara idiotiskt om en skulle göra det bara av denna anledning och något jag tror är högst ovanligt.
Emelie Westlander

#4 - - Georg:

Oh noes! Inte autocorrect hehe. Jag gillar INTE det. Gör du? Man kanske måste skriva bättre på mobilen för att det ska kunna uppskattas :)

Snapchat hade jag, men det försvann på något vis!

Ja. Många kör "fulingar" gällande sina bostäder nu och dom har all laglig rätt att göra det. Jag kan inte direkt påstå att jag tycker dom individuellt gör fel, men det blir fel mot dom som verkligen behöver en bostad samt unga som vill ut på marknaden. Tycker det är lite dumt att det som byggs ofta är för rika personer. Det är väl inte rika som har bostadsbrist? Bygg för studenter/pensionärer tycker jag.

Svar: Nja, det är väl sällan till hjälp egentligen..
I see!

Ja absolut att det är lagligt. Men jag tycker däremot att de gör "individuellt fel" för de hjälper ju till att bidra till bostadsbristen... Ja det är det verkligen! Fler lägenheter för de grupper som har tuffast ekonomi bör byggas. Går såklart inte att bara knäppa med fingrarna och så är det gjort, men det börjar bli tröttsamt att det sägs att det ska satsas på det men att snacket om bostadsbristen aldrig dör ut = problemet ej är löst...
Emelie Westlander

Upp