Emelies drömmiga sommartårta

Nu ska ni få receptet på denna smarriga skapelse. Jag är normalt ingen tårtmänniska, men herre jösses så god denna blev! Toppklass!
 

✿ Receptet på tårtbotten hittar du här jag adderade däremot 1 vaniljstång och bröade med kokos istället för mjöl. Tips när du ska dela tårtbotten (detta gör du inte förs den svalnat helt och hållet), ta först en kniv och skär ett litet jack runt om. Sen tar du en sytråd, tar runt jacket och drar åt för att dela botten lättast. Gör tre lager (alltså dela två gånger) för bästa resultat.

 

✿ Flädercurd:

Ingredienser:
Ca: 2dl citronsaft
Zest från 2 citroner 
2dl flädersaft
2 ägg
4 Äggulor
3dl socker
200g smör

Gör såhär:
1. Tvätta citronerna och riv skalet på finsidan av rivjärnet. Pressa ur saften, det bör vara dryga två deciliter.
2. Rör ner flädersaft med citronsaften och zesten.
3. Vispa ihop äggulor, ägg och socker i en skål. Häll ner citron och fläderblandningen och ställ över ett vattenbad. (Alltså ställ skålen över en kastrull med kokande vatten.) Vispa tills det tjocknat. Detta kommer ta runt en kvart. Kanske lite mer.
4. Skär smöret i bitar. Rör ner i curden när den fått önskad tjocklek (den kommer tjockna ytterligare lite när den svalnat.) När allt är ihopblandat kan du ställa den åt sidan och låta den svalna helt.

 
✿ Vit chokladgrädde:
 
Ingredienser:
100g vit choklad (jag använde knappar för att det skulle smälta fortare men vilket som går bra.)
3dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden (lite hårdare än vanligt eftersom att den kommer smälta lite av chokladen sen.) 
2. När chokladen smält och grädden är vispad rör du snabbt ner den smälta chokladen i grädden med en slickepott.
Nu kan du montera ihop tårtan. Garnera helst med jordgubbar. Inte den vackraste bilden. Hade velat ha mer grädde (har därför anpassat det i receptet.) och mer jordgubbar hade varit trevligt också. Men då vet jag till nästa gång!
Efterrätter, Recept | |
Upp