En idyllisk sommarkväll

(gif)
Igår var en riktigt idyllisk dag! Trots att jag var ett mensmonster med total sömnbrist. Var på kompisdejt efter jobbet. Vi åkte till Kristineberg och gick till badklipporna bredvid fredhällsbadplats. Vi hade det så mysigt!! Badade, solade, åt chips och hallon som blev fisvarma i solen.
(gif)
Blev ett par dopp. Jag hade min nya baddräkt jag köpte på monkis rea. Har ju en i samma modell fast i pastelliga färger också. Tycker om den så mycket!!
När Linnea blev tvungen att gå låg jag kvar på klipporna och solade i två timmar. Lyssna på podcasts och musik och halvslummra till.
Lite senare möte jag upp mina fina vänner. Moa däribland. Vi köpte pizza, trocadero (eller paraply läsken som jag kallade den när jag var liten) och hängde på klipporna i kvällssolen.
Kolla babeig hon är!
 
ASTRID<33
Gosisar.
Oj vad glad jag var.
Goa och glada var vi!
Och så tog vi ett kvällsdopp. Åh så härligt det var. Kom upp precis när himlen börja gråta och då fick vi packa ihop våra saker snabbt och ta oss därifrån. Men fysatan vilken fin kväll det blev!!

Emelie's liv | | Kommentera |

Emelies drömmiga sommartårta

Nu ska ni få receptet på denna smarriga skapelse. Jag är normalt ingen tårtmänniska, men herre jösses så god denna blev! Toppklass!
 

✿ Receptet på tårtbotten hittar du här jag adderade däremot 1 vaniljstång och bröade med kokos istället för mjöl. Tips när du ska dela tårtbotten (detta gör du inte förs den svalnat helt och hållet), ta först en kniv och skär ett litet jack runt om. Sen tar du en sytråd, tar runt jacket och drar åt för att dela botten lättast. Gör tre lager (alltså dela två gånger) för bästa resultat.

 

✿ Flädercurd:

Ingredienser:
Ca: 2dl citronsaft
Zest från 2 citroner 
2dl flädersaft
2 ägg
4 Äggulor
3dl socker
200g smör

Gör såhär:
1. Tvätta citronerna och riv skalet på finsidan av rivjärnet. Pressa ur saften, det bör vara dryga två deciliter.
2. Rör ner flädersaft med citronsaften och zesten.
3. Vispa ihop äggulor, ägg och socker i en skål. Häll ner citron och fläderblandningen och ställ över ett vattenbad. (Alltså ställ skålen över en kastrull med kokande vatten.) Vispa tills det tjocknat. Detta kommer ta runt en kvart. Kanske lite mer.
4. Skär smöret i bitar. Rör ner i curden när den fått önskad tjocklek (den kommer tjockna ytterligare lite när den svalnat.) När allt är ihopblandat kan du ställa den åt sidan och låta den svalna helt.

 
✿ Vit chokladgrädde:
 
Ingredienser:
100g vit choklad (jag använde knappar för att det skulle smälta fortare men vilket som går bra.)
3dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden (lite hårdare än vanligt eftersom att den kommer smälta lite av chokladen sen.) 
2. När chokladen smält och grädden är vispad rör du snabbt ner den smälta chokladen i grädden med en slickepott.
Nu kan du montera ihop tårtan. Garnera helst med jordgubbar. Inte den vackraste bilden. Hade velat ha mer grädde (har därför anpassat det i receptet.) och mer jordgubbar hade varit trevligt också. Men då vet jag till nästa gång!
Efterrätter, Recept | | Kommentera |

Onsdag

Gokväll i stugorna! Sitter i sängen, vid fönstret och äter nutella (fabriques såklart eftersom att vi fick ta hem dem när vi ska ha sommaruppehåll) direkt ur burken. MUUMS! Den är brutal. Hoppas ni alla haft en fin dag. Jag har jobbat morgonpasset, rensat ut en massa kläder och gjort såndär por peel-off mask som gör så bövelens ont att dra bort. Nu tänkte jag bara ta och varva ner lite och krypa till kojs så småningom. Tidig uppstigning imorgon vettni..
Emelie's liv | | Kommentera |
Upp