Lite mer av Gotland

Herrejösses vad tiden bara rinner iväg! Jag har varit här i dryga två veckor. På lördag åker jag hem. Om en vecka står jag och gör latte till folk i språng till jobbet igen. Men nu ska vi inte tänka på det. Jag har ju nästan en vecka kvar här och jag tänkte att vi skulle kolla på lite tillbakablickar från vad jag gjort och inte visat!
Vi hade bakluckeloppis en dag i Hamra. Sålde lite cyklar som inte används, porslin och sådant som folk brukar vilja ha till sina sommarstugor.
Gick förbi Hamrakrog också, mest bara för att det är så fint.
De hade flera matstånd också.
Och en liten glasskiosk. Så gullig!
Jag köpte ingen glass men däremot en falafelrulle.
Sen lämnade jag och kusinen säljandet till föräldrarna och cyklade mot Vamlingbo. Sa hej till lite kor.
Och köpte glass på lammets (jaja, jag vet att det heter razzle dazzle) Jag tog honung/saffran och svartvinbärssorbet, Ebba var fyra år och tog vaniljglass.
Njutare.
Mysigt här, visst! Vi var typ helt ensamma eftersom att alla andra antagligen var på stranden.
Efter glassen åkte vi till Burgsvik och bada. Men där tog jag visst inga bilder. På väg hem hälsade vi på hästarna.
Hur gulliga och fina är de inte??!!
En annan kväll dukade vi upp en bricka med lite smarrigt tilltugg.
Pappa var käck i flugskyddet som egentligen var till för maten... Men okej...
På kvällen hade jag bakat Elsas vallmo och citronkaka. Fast med vita istället för blåa vallmofrön för pappa köpte fel (det är okej, du är förlåten!) Minst lika god för det dock, bara lite mindre estetisk.
En annan kväll gick vi på grå gåsen. Supermysig restaurang här i Burgsvik (ni vet där så mycket bättre spelas in.) Vi åt tre rätters för att fira mig och kusinen i efterskott. Jag tog buffelmozzarella med semitorkade tomater, mojorojosås och citronmarinerad olivsallad. Yuum!
Så mysigt här!!
Till varmrätt tog jag en vegansk basilikapasta med rostade hasselnötter och gremolatabakad aubergine. God men auberginen kunde tillagats lite längre #lemasterchefhasspoken
Efterrätten däremot var AMAZE!! En vit chokladkräm med limoncello som serverades tillsammans med rabarberchutney, kardemummamaränger och något lavendelcrunch.
Ni ser ju hur gott jag tyckte det var!
Efter middagen cyklade vi ner till hamnen för ett kvällsdopp.
Och jag var väldans nöjd!
Klart slut. Ut nu och njut!
Emelie's liv | |
#1 - - Ebba:

bra inlägg! Men var är alla bilder på mig och min älskare Kristoffer

Svar: De kommer i ett annat inlägg bby
Emelie Westlander

#2 - - astrid:

ÄLSKAR DIG

Svar: <33
Emelie Westlander

Upp