Vad jag gjorde i min frånvaro

En ledig dag resulterade i lyxfrulle i sängen. En skål med "egen" hallon yoghurt (=yoghurt+frysta uppvärmda hallon, kardemumma, vaniljpulver och honung) toppat med banan, linfrön och chiafrön och så en pain au chocolat, blodapelsinjuice och grönt te till det.
Jag och Solina kollade på några avsnitt av gosspi girl när hon var här och sen blev jag sugen på att fortsätta, så det har jag gjort. Jumme gillar också tydligen!
(gif)
Hade mini spa kväll hemma. Tog en extra lång dusch, lät hårinpackingen verka lite extra länge, varmvattnet rinna värmande längs frusna kroppen och skrubbade kropen med en scrub från rituals. Sen blev det att återfukta hyn med ögonmask och ansiktsmask från lush.
Jobbat som vanligt. Det är det jag gjort mest.
Knapert med pengar i januari så fick svänga ihop vad som fanns här hemma. Men blev inte så illa för vi hade mer än vad jag trodde. Hitta på min egen vego asian fusion. Stekte broccoli med chili och ingefära i kokosolja tills den börja mjukna, sen slängde jag ner en hackad vitlök, några morotsbitar och qournfärs som jag fräste ihop. Sedan fick det puttra ihop med en sås av soja, asiatisk buljong, sesamolja, (mörk)risvinäger och rörsocker. Åt det hela med ris och toppade med pressad limesaft och sesamfrön.
Hade ölkväll med Fredrik, drack som vanligt lite mer än jag tänkt... Skulle upp tidigt dagen efter och jobba, men mådde förvånansvärt bra dagen efter och hade en riktigtkul kväll med Fredrik som jag inte träffat på hundra år så det var vart det i slutändan ändå.
(gif)
Snön kom till Stockholm.
Jag möblera om vardagsrummet och fotade för nya bloggdesignen.
Hängde hemma hos Ebba. Tog ingen bild på henne men ÄLSKAR lappen som Ebba och hennes roomies satt upp på toan.
Efter ett långt tufft lördagspass bestämde jag mig för att "treat yo self". På väg hem köpte jag brynfärg (hurra över att apoteket fortfarande säljer Depends "gamla" och inte den nya som gör det så mycket mer omständigt att färga.) Lite lakrits blev det också. Favorit saltlakritsasken och lite pärlans salmiakkola.
Var svajnkallt när jag gick till jobbet söndag morgon.
Och efter ett lika långt söndagspass så möttes jag av mammas nybakta morotskaka när jag kom hem. Farligt god!! Hon använder sesamfrön istället för ströbröd, tips tips! Även säsong för blodapelsin nu, det är nu den är som godast! tips tips x 2 (ur welcome)!
Emelie's liv, Recept | |
Upp