En liten intervju med Sofia

Sofia och jag går way back och har känt varandra sen dagis. Alltså mer än arton år!! Vi gick också större delen av grundskolan tillsammans innan hon bestämde sig för att satsa på dansen men inte har det hindrat vår vänskap. Och vi fortsatte ju att ses ofta eftersom att vi gick på danslektioner tillsammans varje lördag fram tills vi var fjorton/femton. På något lustigt vis har vi kommit varandra lite närmare sen hon flytta till Genève, kanske för att vi "måste" hålla kontakten för att vi bara inte kommer att stöta ihop längre? Så fint att ha en vän som Sofia som känt mig så länge och så väl, vise versa.
  • ALLMÄNNA FRÅGOR

Hej Sofia! Hur mår du? Du har bott i Genève ett tag där du går på dansskola, kan du inte berätta lite om ditt liv där?
Hallå där! Jo tack jag mår bra. Visst kan jag det! Jag dansar med ett ungdomskompani här i Genève sen drygt ett och ett halvt år tillbaka. I juni är jag färdig med utbildningen. Mitt liv kretsar praktiskt taget helt kring dansen just nu. Kort och gott cyklar jag till kompaniet för att dansa hela dagen och cyklar sedan hem. Nä det är roligare än det låter men har inte mycket fritid. Vi har föreställningar på hemmaplan samt åker på turnéer (främst i Schweiz och Frankrike) så det är kul! Jag bor även med fantastiska vänner så vi har det alltid trevligt med middagar och mysiga filmkvällar. Utelivet här i Genève är inte fantastiskt måste jag säga, framförallt på vinterhalvåret. Men har man bra sällskap blir det kul ändå såklart!Vad har du för planer när du avslutar utbildningen i sommar?
Min plan just nu är att för första gången i mitt liv inte ha nån plan! Tanken är ju att jag ska göra auditions till olika kompanier för att få jobb som dansare. Just nu känner jag att jag behöver landa lite innan jag drar vidare. Så jag tänker flytta tillbaka till Stockholm, hitta nåt ströjobb, göra lite egna projekt, chilla lite med livet helt enkelt. Fick aldrig den pausen som många kallar sabbatsår och det vore skönt att få i alla fall ett halvår till mig själv. Sen får vi se! 

Beskriv hur din perfekta dag ser ut om du får göra vad du vill?
Wow, för de första önskar jag att dygnen va längre (eller att jag inte behövde sova lika mycket) På min perfekta dag vaknar jag utvilad utan alarm och dricker mitt kaffe som jag inte fungerar utan, äter en frulle som för det mesta inkluderar jordnötssmör (jag tror typ min kropp är byggd på jordnötssmör vid det här laget) Sen, fortfarande på förmiddagen (för min drömförmiddag är galet lång) hinner jag yoga för att väcka och ta hand om kroppen, springa en liten runda i skogen (älskar att jogga med me myself and music- bästa meditationen och avkopplingen för mig) och sedan ta dansklass som vanligt plus repertoar till nån föreställning eller så. Allt det här hinner jag med på förmiddagen (rimligt va?) seeeen, äter jag lunch på ett mysigt eko fik eller restaurang med folk jag tycker om. Efter detta bär det av hemåt! Väl hemma har jag både tid att skapa något, har alltid saker för mig, ritar, skriver, fotar, gör dansfilmer etc etc. ba chilla framför en serie eller film, plugga nåt som intresserar mig, laga middag och sen på kvällen gå ut med vänner till nån bar eller klubb (och ändå orka vakna tidig dagen efter). Nån som vet hur jag får in allt detta på ett dygn?!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet, varför/varför inte?
Svar ja. För att jag bestämt mig för att tro på det.

Vad inspirerar dig?
Jag hittar inspiration lite överallt. Musik, foto, film, människor, natur, dans såklart!

Beskriv ett fint minne vi har ihop.
Oj vi har ju känt varandra så länge så det är svårt att välja ett... När du kom hit till Genève och vi kollade på typ tusen skräckfilmer och blev paranoida över att det va folk i huset?
Om du fick välja en maträtt som du skulle behöva äta resten av livet, vad väljer du då?
Ojojoj, jag skulle nog ändå välja sallad, för det går att variera in i döden.

Favoritlåt just nu?
Oj lyssnar på så mycket olika grajor la, låt oss ta Bougie Party med Chloe x Halle? 

Känner du dig lika gammal som du är?
Beror på vilket tid på dygnet du frågar... Mentalt är jag rätt barnslig för livet blir mycket lättare om man tar allt som en lek. Kroppsmässigt känner jag mig vissa dagar som 65 och andra som 20. Men jo för det mesta stämmer 20 ganska bra!

Det pinsammaste du har varit med om?
Ramla på espressohouse? Fastnade med min sko mellan ett trappsteg och bord, föll rakt framstupa. Reste mig upp och gick och satte mig igen. De riktigt pinsamma sakerna har jag förträngt.

Vilken svordom använder du mest?
Oj jag svär jättemycket tyvärr... vette fan. (Där har vi ju en redan den men det räknas knappt den är lite gullig ju) jag vet inte fråga min farmor eller nån.

Vad är din absoluta drömresa?
Ett varmt klimat, med berg så man kan äventyra, hav så man kan sola och bada och en stad full av liv i närheten så man kan festa på riktigt. Nån som vet ett sånt ställe meddela mig på momanga tack! (Viktigt! Det måste finnas bra och billig frukt i kolossala mängder!!!)

Kändiscrush?
Pettson (och Findus såklart)Vad längtar du mest till just nu?
Mina fräknar, vilket innebär vår och sol och glada miner och inga jävla vinterjackor.

  • ANTINGEN ELLER 
    (bonuskommentar: Ansjovis?)
Skräckfilm eller Romantisk komedi?
Skräck alla dagar.

Superstark eller supersnabb?
Jag börjar såklart tänka dans vilket jag inte får göra. Vet inte snabb i guess? Alla klagar alltid på mitt gångtempo... 

Prata i telefon eller sms:a?
Beror HELT på person. Vissa människor är prata-i-telefon-människor andra sms, så är det bara. Men jag smsar helt klart mer än ringer, fast det gör väl alla nowadays? (Trevligare att ringa dock är det la inte..?)  

Potatis eller pasta?
Hur vågar du ställa den här frågan till en halv svensk halv italienare? Jag vägrar svara!!! 

Chips eller popcorn?
Popcorn.

Sommar eller vinter?
Gissa
(kommentar från mig: för er som inte känner Sofia är svaret alltså sommar.)

Solsemester eller storstadssemester?
Sol vind och vatten, höga berg och djupa hav.

Nyår eller midsommar?
Midsommmar!

  • PEST ELLER KOLERA 
    (bonuskommentar: Båda kryddade med lite ebola tack!)
Ha naglar som tänder / Ha en fruktansvärt hårig tunga
Tänker att en hårig tunga kanske är lite mysigt. Om man inte känner sig bekväm med lite extra fluff kan man ju alltid vaxa av skiten!

Alltid ha en sten i skon / Alltid ha fuktiga strumpor
Kan jag inte få ha en fuktig sten?  

Ha en näsa lika stor som en hajfena / Ha bröstvårtor lika långa som hopprep eller som blinkar i olika färger
Vem vill inte ha bröstvårtor som blinkar i olika färger?!!! 

Hitta botemedlet för cancer / Sätta ett stopp för världshungern
Sätta stopp för världshunger, tror inte jag skulle ha orken att läsa medicin... plus att cancer går att motverka redan i livet till stor del (VILL jag tro, jaja det är genetiskt mest men man får väl drömma)

Trampa på lego / Slå stortån i tröskeln
Lego kanske kan bli lite som att stå på spikmatta om man har tur och det är ju jäkla bra.

Ha ett huvud lika stort som ett traktordäck / Ha ett huvud lika stort som en pingisboll
Jag undviker gärna nacksmärtor så pingis it is.

Prinskorvar som fingrar / Hår av spagetti
Hår av spaghetti! Fett gott man kan gå och käka konstant. Har alltid velat veta hur jag är som blondin också. 

 
Kompisintervjuer | |
Upp