Vinterlistan

Ne hörrni, det är mitten på december och det är dags att inse att vintern är här på riktigt nu. Sandra gjorde en vinterlista för ett tag sen, och eftersom att jag ÄLSKAR att göra listor tyckte jag att det var min tur nu!

 

Hur känner du inför vintern 2018?
Blandat. Pepp på att positiva roliga förändringar är i rörelse för min vardag och liv. Opepp på att det kommer bli svinkallt, för ja let’s be real, det är Sverige vi bor i. Hoppas på en inte allt för slaskig vinter. Hellre snö än slask. Obviously. (gif) 

Vad ska man äta för att överleva vintern?
Varma goda grytor. Saker med saffran. Allt en blir sugen på. Men det ska en alltid göra såklart. Ät vad du vill och njut.

Dricka?
Rödvin. Älskar rödvin. Och nu är det "rödvins säsong". En favvo är denna. Brekeriets saffransöl lär jag dricka igen. Drack Lusse lille som säljs på min lokala matbutik och är pepp på att testa Lusse lelle också, den verkar dock redan slut överallt på systemet i Stockholm, får väl beställa den eller dricka på en bar! Varm choklad är också fett gott och mysigt att dricka så här års. Helst på havremjölk och gärna med marshmallows i. Varma drycker överlag är gott.

Lyssna på för musik?
Mysmusik. Typ Ed Sheeran. Lyssnar så mycket på honom på hösten och vintern. Och när det är mood för julmusik sätter du på Michael Bublés julskiva.

Tips på hur man fortfarande klär sig/känner sig fin när allt är kallt och blött?
Fluffjackor är min bästa grej!! Strumpbyxor som är fleecefodrade kan ju vara bästa uppfinningen! Finns på åhlens t.ex så slipper du frysa i tunna strumpbyxor som repar sig på fem minuter. Gosa in dig i en halsduk. Monki brukar ha massa fina! Ha skor du kan ha varma sockor i eller lägg ner en varm sula. Jag har ullfodrade tror jag, men ska nog köpa nya för de är rätt slitna. Och snälla du, ställ dina Converse eller diverse sneakers på hyllan och vänta till våren. (gif)

Ett utflyktsändamål som är mysigt på vintern?
Rosendal har ju faktiskt öppet året om (förutom ett litet glapp i slutet på december fram tills februari månad) och är lika mysigt på vintern som sommaren. Sitt inne i mysiga växthusmiljön och ät gott fika och promenera runt på djurgården. Passa på att gå på skansen också! Var där senast jag jobbade på förskola men det är så mysigt ju!!   

En restaurang med extra trevlig vinterstämning?
Il tempo tänker jag på rent spontant? En mysig italienare på söder nära Medis med zebror på tapeterna och sammetssoffor att sitta i. Eller typ surfers. För det är alltid mysigt. Och du behöver äta på surfers för att överleva. Så är det bara.  

Vad ska man titta på?
Plöj alla säsonger av en serie du tycker om. Gärna någon sitcom som en blir lite glad av som typ Friends eller new girl.

En present man kan ge till sig själv?
En gosig varm tröja.

Något som förhöjer vintern?
Omringa dig av folk du tycker om och kramas massor (om du gillar fysisk närhet dvs) och bara umgås och njut av varandras sällskap.

Goda grönsaker och frukt som är i säsong under vintern?
Satsumas!! jordärtskocka, typ alla rotfrukter, grönkål, passionsfrukt, blodapelsin.

Ett allmänt tips när allt är asdeppigt?
Läs mitt inlägg om tips för höstdepression, och glöm inte! Våren kommer tillslut, håll ut!


Emelie's liv, Listor | |
#1 - - Tess:

Vilken underbar lista! Jag håller framförallt med dig om att man ska omge sig med de man tycker om, även om det såklart gäller hela året ;) Kram

Svar: Tack så mycket!! Självklart gör det det, underförstått tänker jag ;) Kram
Emelie Westlander

Upp