Tjugofyra bilder från julafton

Hörrni ny tänker jag att det är dags att jag visar er hur min julafton var innan alla tröttnar allt för väl på julen. Jag började min morgon med äppel- och kanelgröt framför sista julkalender avsnittet. Solen höll fortfarande på att gå upp, så tur att jag har en massa ljusslingor att ljusa upp och mysa till det med.
Sen satte jag mig i morgonsolen i vardagsrummet.
Duka fram kaffe till alla.
Granen hade redan börjat barra... Och vi tog in den dagen innan. Idag tröttna vi och den fick åka ut.
Katterna har i alla fall tyckt det var spännande.
Både med gran och paket.
Vi satt och öppna klapparna och sippra på vårat kaffe.
Felåt, det blir en till bild på en av mina katter, men de är ju för gulliga. Mindre uppskattat dock hur mycket barr som fastar i deras fluffiga pälsar...
Sen befann jag mig helt plötsligt hemma hos kusinerna. Jag var redan hungrig men vi skulle inte käka förs efter Kalle Anka, så jag gjorde en liten macka med ost och vego julbullar.
Solen hade redan börjat gå ner, lätt att glömma att den går ner så tidigt såhär års. Men vi går ju mot ljusare tider nu, vi går mot ljusare tider, glöm inte!!
Morbror fixade äggen och syrran drack nocco för att orka med släkten.
Sen blev det Kalle, äkta Svensson familjen satt bänkade.
En fin syster.
Och en fin syster igen.
Kusinen rocka tomteluvan.
Och pianot.
Jag skivade upp bröd till matomgång nummer ett.
Och så högg alla in.
Sen ville vi ha lite paus från de vuxna och gick in på Ebbas rum.
(gif)
Två av hennes  klasskompisar hade gjort ett poesi magasin.
Kameran glömdes bort mellan att vi tog en nypa "frisk luft" och Karl Bertil men helt plötsligt var det dags för matomgång två. Såhär såg min vegotallrik ut. Vego julbullar, vego janssons (soltorkade tomater istället för ansjovis, går åt som smör bland hela släkten, farsan sa att från och med nu blir det bara min vegetariska janssons på julafton, inga klagomål från mitt håll inte), brysselkål med parmesan och citron, ugnsrostad blomkål med hasselnötter och balsamicomarinad. Varför blev jag sugen på jultallriken nu?????
Sen spelade vi ryktet går. Blir mycket skratt när en har släktingar som fuskar och släktingar som hittar på lite egna regler, haha.
Och det var min jul det. En mysig julafton trots en förkyld Emelie som firades med familj och släkt.
Emelie's liv | |
#1 - - Ajli Müller:

jag älskar när släktingar fuskar i spel, haha, så länge man kommer på dem ;D Jag tycker att din vegotallrik såg riktigt lockande ut. Janssons med soltorkade tomater lät inte alls dumt :D

Svar: haha eller hur ;) Ja den blev riktigt smarrig faktiskt :))
Emelie Westlander

#2 - - Ebbi:

Vad sjunger jag för trudelutt?

Svar: det undrar jag också
Emelie Westlander

Upp