Saffranskola med torkade lingon och lakrits granulat

Hörrni! Gjorde en så satans god saffranskola i veckan så det vorre en skam om ni inte fick receptet! Det är ju trots allt julafton på måndag, så alla som ska fira jul och är sugna på att julbaka borde genast handla hem alla ingredienser till denna!
 
INGREDIENSER
50g smör
3dl vispgrädde
1,5dl sirap
2dl socker
en rejäl nypa salt
1 förpackning saffran
15g torkade lingon (kan köpas färdigt på hälsokost butik eller så gör du dina egna)
lakrits granulat efter smak (jag använde detta)
Häll ner alla ingredienser i en kastrull förutom lingonen och lakritsen. Rör ihop och låt det puttra. Gör kulprovet när den börjat bli lite sådär gyllene färgad, eller ta temperatur om du föredrar den metoden. Kolan ska vara 125-144°C ungefär beroende på hur seg du vill ha den.
Häll över kolan i en form med bakplåtspapper i, häll ner lingonen och rör runt det lite i formen så de fördelar sig jämt. Strö över lakrits granulat och låt svalna. Ställ sedan in den i kylen så den får stelna innan du delar den och slår in.
Den blev godkänd av syrran i alla fall!
Godsaker, Recept | |
#1 - - Sarah:

Det är så roligt att göra sitt eget godis :)

#2 - - Li:

Åh vad smarrigt! Har nyss bakat valnötsknäck som blev riktigt bra, kika gärna in det! Hoppas du får en fin jul :D

// Li

Svar: Visst!! Valnötsknäck lät inte helt dumt det heller :)
Emelie Westlander

Upp