Att behöva slåss för sin överlevnad

I tisdags hade jag och Siri lite frukostmöte inför veckans podd. Denna vecka gick det inte bara att ta allt spontant utan vi ville gå igenom det material vi förberett för veckans avsnitt för att allt skulle kännas bra.
 
 
Veckans avsnitt är nog vårt viktigaste hittills. Denna vecka träffar vi Kavian Ferdowsi som har grundat organisationen hemlösa.se och en hemlös man som har valt att vara anonymoch i avsnittet får du ta del av hans historia som hemlös. Han har inga anhöriga. Han spenderar sina nätter på nattbussen och vi är ju också i årets värsta period för att inte ha ett tak över huvudet, vintern. Trots det har han fortfarande en otrolig kämparglöd och hopp. Jag (och Siri) ber er verkligen att ni lyssnar igenom hela avsnittet, varenda minut. Kanske brukar ni redan göra det. Men denna vecka är det extra viktigt.
 
Hemlöshet är aldrig ett val, det är något du drabbas av och kan hända vem som helst. Likväl mig som dig som människorna du går förbi på gatan.

Hemösa.se är en förening som startades 2010 och är inte vinstdrivande. Alla pengar går alltså oavkortat till att hjälpa hemlösa. Pengarna går till exempel till mat, varma kläder och sovsäckar.

Om du känner att du vill få ut något extra av att skänka en summa pengar har de en shop där du kan hitta fina klockor, 50% går till hemlösa.se och 50% för att kunna fortsätta skapa klockorna. Madybyhomeless heter shoppen.
 
Och DU kan göra skillnad! Swisha ditt bidrag till: 123 173 29 32 eller sätt in pengar till bankgironummer: 544-0672 varenda krona går oavkortat till att hjälpa hemlösa. Kan vi inte bestämma att alla som har möjlighet gör detta: Jag kan tänka mig att en hel del av er köper en kaffe to go på morgonen. Och den där koppen latte, brygg eller cappo eller vad du nu dricker kanske är helig för dig, men om vi säger att det snittar på 40kr/kopp och du köper 1 per dag, kanske till och med 2, då är du uppe i 200kr, kanske till och med 400kr i veckan. Kan du inte ta en kopp kaffe hemma innan du går istället? De flesta brukar kunna få kaffe på sin arbetsplats också och så skänker du pengarna du skulle lagt på de där kaffekopparna till hemlösa.se istället. Om du nu inte har ekonomisk möjlighet till att stödja så kanske du kan skänka en varm sovsäck som ligger och skräpar från campingen du gjorde med familjen någon sommar för länge sen.
 
Glöm inte att ta hand om varandra. Att vara vänlig mot alla våra medmänniskor, och att det alltid finns något du kan göra för att hjälpa andra.
 
Emelie's liv, Podcast, Tankar/Åsikter | |
#1 - - Tess:

Wow! Det ser jag fram emot att lyssna på.

Svar: Kul! Hoppas du gillar avsnittet :)
Emelie Westlander

Upp