Nyårshälsning, en undersökning och fina fynd

Gott nytt år hörrni! Eller ja inte riktigt än, men snart så! Såhär glad var jag inför nyår förra året. Känns bisarrt hur mycket som hänt på nåt sätt ändå sen dess? Då firade jag med Solina och gick på fest på Lyran som Lollo och hennes kille styrt upp. I år blir det middag med familjen, sen kommer familjevänner över hit på mingel och sen drar jag vidare på fest hos Ebba med Viktor och hans tjej (försöker fortfarande få med Adrian, går sådär.)
Och Adrian fyllde faktiskt 20 i fredags. Jag och Viktor hade pratat ihop oss med hans mamma och överraskade honom med att komma dit lagom till efterrätten. Fatta vad sjukt att jag känt denna människa i lika många år också, tjugo alltså! Och ladies, han är singel!
En kväll jag trodde skulle sluta med att jag skulle vara hemma igen till tolv slutade istället med en lång vinkväll och jag var i säng vid typ fem, så kan det gå... Men värt det absolut.
Gjorde ett fett gulligt kort. Letade igenom fotoalbumen efter en bild på oss alla tre utan lycka, märkligt. Men kopierade istället en bild på mig och Viktor och en på Adrian och satte ihop dem. Så kan en också göra. Annars hände inte så mycket förra veckan. Eller jobbade ju min sista dag på fabrique. Känns sorgligt men är så redo för lite förändring i min vardag. Och lär hälsa på en del också. Men annars var jag förkylningsdäckad hela veckan så ställde in alla planer med vänner förutom i fredags då. Idag mår jag bättre lagom till nyår tack och lov. Tror jag, förbereder detta på söndagen och känner mig nästan återställd, så lär ju typ vara frisk nu i er realtid tänker jag. *peppar peppar*
Hörrni jag har gjort en undersökning som jag skulle bli så himla tacksam om ni ville ta er tre minuter att fylla i!! Var ett tag sen jag gjorde en och känns typ som en bra grej att avsluta året med så jag vet vad ni vill se mer av inför året som komma skall osv. Klicka HÄR eller på bilden för att komma dit!
Och ni har väl heller inte missat att min sellpy store blivit påfylld? Det mesta är sålt, men finns en del godbitar till fina priser kvar, så skynda och fynda!
 
Ps! Podden tar en paus denna vecka men nästa är vi tillbaka som vanligt igen! Och ni har väl inte missat förra veckans avsnitt? När vi faktiskt pratar om nyår och året som har varit. 
Emelie's liv | | Kommentera |

Tjugofyra bilder från julafton

Hörrni ny tänker jag att det är dags att jag visar er hur min julafton var innan alla tröttnar allt för väl på julen. Jag började min morgon med äppel- och kanelgröt framför sista julkalender avsnittet. Solen höll fortfarande på att gå upp, så tur att jag har en massa ljusslingor att ljusa upp och mysa till det med.
Sen satte jag mig i morgonsolen i vardagsrummet.
Duka fram kaffe till alla.
Granen hade redan börjat barra... Och vi tog in den dagen innan. Idag tröttna vi och den fick åka ut.
Katterna har i alla fall tyckt det var spännande.
Både med gran och paket.
Vi satt och öppna klapparna och sippra på vårat kaffe.
Felåt, det blir en till bild på en av mina katter, men de är ju för gulliga. Mindre uppskattat dock hur mycket barr som fastar i deras fluffiga pälsar...
Sen befann jag mig helt plötsligt hemma hos kusinerna. Jag var redan hungrig men vi skulle inte käka förs efter Kalle Anka, så jag gjorde en liten macka med ost och vego julbullar.
Solen hade redan börjat gå ner, lätt att glömma att den går ner så tidigt såhär års. Men vi går ju mot ljusare tider nu, vi går mot ljusare tider, glöm inte!!
Morbror fixade äggen och syrran drack nocco för att orka med släkten.
Sen blev det Kalle, äkta Svensson familjen satt bänkade.
En fin syster.
Och en fin syster igen.
Kusinen rocka tomteluvan.
Och pianot.
Jag skivade upp bröd till matomgång nummer ett.
Och så högg alla in.
Sen ville vi ha lite paus från de vuxna och gick in på Ebbas rum.
(gif)
Två av hennes  klasskompisar hade gjort ett poesi magasin.
Kameran glömdes bort mellan att vi tog en nypa "frisk luft" och Karl Bertil men helt plötsligt var det dags för matomgång två. Såhär såg min vegotallrik ut. Vego julbullar, vego janssons (soltorkade tomater istället för ansjovis, går åt som smör bland hela släkten, farsan sa att från och med nu blir det bara min vegetariska janssons på julafton, inga klagomål från mitt håll inte), brysselkål med parmesan och citron, ugnsrostad blomkål med hasselnötter och balsamicomarinad. Varför blev jag sugen på jultallriken nu?????
Sen spelade vi ryktet går. Blir mycket skratt när en har släktingar som fuskar och släktingar som hittar på lite egna regler, haha.
Och det var min jul det. En mysig julafton trots en förkyld Emelie som firades med familj och släkt.
Emelie's liv | | 2 kommentarer |

Listan om 2018

Hehe okej var lite ångestig och pessimistisk när jag fyllde i listan. Tog bort och la till någon enstaka mening här och var. Men allt kan inte vara helt happy clappy hela tiden, och svaren är ju ärliga även om en kan "sugar coata" saker (gud vad det inte är ett ord men Sverige har ju inget bra kompensationsord eller vad en nu ska säga), så vi kör.

 

Hur har året varit?

Detta har ärligt talar varit ett riktigt jävla skitår. Känns som varje gång något ska bli bra blir det ett jävla bakslag. Kan det inte få vara min tur någon gång. Men nu slänger jag av mig offerkoftan och hoppas att 2019 blir det min tur, och kanske ska jag ta för mig lite mer också.

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Var i Asien för första gången. Kommer inte på något annat. update; men hallå, jag formgav ju ett jäkla bokomslag! Hur kunde jag glömma bort att skriva det!! Ni kan i alla fall se framsidan här, kommer visa allt vid något annat tillfälle!

 

Har du några nyårslöften?

Nah.

 

Vilka länder besökte du?

Åkte till Bali.

 

 

Största misstaget?
Att jag har svårt att våga säga hur jag känner och mår. Fan vad mycket tid (och ångest) jag kunde bespara mig om jag bara blir lite bättre på den punkten.

 

Gjorde något dig riktigt glad?

Typ inte. Kommer verkligen inte på något spontant och en ska inte behöva tänka som de knakar för att göra det. Hah dålig ide att fylla i den här listan när ångesten är "på topp". Men mina vänner gör mig ju såklart glad, men inget mer specifikt än så.

 

Och ledsen?

Mådde riktigt dåligt i början av året och utbrändheten har inte varit någon picknick heller.

 

Vad var din största framgång tvåtusenarton?

Typ blivit tryggare i min vardag, insett att ångest inte är beständig även om den är förjävlig när den spökar med mig.

 

Bästa beslut du tog detta år?

Att jag vågat söka utbildningar kanske?

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Min dator utan tvekan om en pratar om ett ting. Annars mat eller alkohol.


Bästa köpet?
Vloggkameran kanske? Tror den kommer skapa kul content hit och perfekt att ha med sig på resan om jag inte pallar ta med mig min systemkamera. Vaginaprintet var ju ett rätt bra köp också "du kommer skrämma bort snubbarna" skoja mamma, hah, då är de inget att ha tycker jag.

 

 

Årets bästa serie?

Rain kanske? Eller bonusfamiljen? Trots att jag är en liten serienörd känner jag att jag inte sett någon wow serie i år. Nytt tips dock på en serie jag binge-kollat på denna vecka, såg klart den på två dagar, You, ligger på Netflix.

 

Bästa boken du läst i år?

Störst av allt tror jag.

 

 

Bästa filmen du sett?

Utöja, mest för den känns så viktig och definitivt är filmen som berört mig mest i år. Eller call me by your name, hypad, ja, men av en anledning.

 

Bästa matupplevelse? 

Alltså vill ju typ kunna säga någon upplevelse i Bali, men även om vi åt mycket gott åt vi inget extraordinärt. Surfers kan jag faktiskt inte skriva igen. Har hypat det ställer rätt mycket. Men minh mat kanske? Sjukt god mat med amaze smaker.

 

 

Blev du kär?

Alltså kär är ju ett så himla laddat ord för mig. Det går såklart också att bara prata om känslor liksom. Men vet ändå inte om det spelar någon roll.

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om tvåtusenarton?
Har faktiskt inga specifika låtar i år som jag känner kommer att påminna mig om nåt tillfälle.

 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare. Det hoppas jag kunna vända på 2019!

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Sagt vad jag känner. Inte hålla inne på allt hela tin!

 

Vem saknade du?

Alla som flyttar härifrån. Solina. Astrid. Minna. The list goes on. Kan folk bara sluta flytta.

 

 

Vad gjorde du på din födelsedag tvåtusenarton?

Jag fick ledigt på min födelsedag i år och bjöd in ett gäng vänner på en god lunch och (alkoholfritt) bubbel. Vi lekte charader och galenpanna bland annat. På kvällen drack jag bubbel på balkongen med min familj och fick en god middag lagad till mig.

Hur skulle du beskriva din stil tvåtusenarton?

Kanske lite chic med en touch av hipster. Haha vet ärligt talat inte.

Emelie's liv, Listor | | 2 kommentarer |
Upp