Tankar jag haft på sistone

Haft lite tankar under semestern och så. På allt och inget. På smått och stort. Men några grejer tänkte jag väl prata lite om här i bloggen, och ja en av dem är bloggen. Oroa er inte, eller börja inte himla med ögonen riktigt än, det här är inget sådant inlägg att jag inte vet vart jag vill ta bloggen, att jag kommer uppdatera mer sporadiskt eller om jag vill fortsätta eller något sådant. Men ja det är väl lite reflektioner kring just uppdateringen för jag känner väl att jag vill "förklara" mig lite. Inte för att jag är skyldig att göra det mest bara för att få ut det i skrift. Jag vet att fler av er vill att jag ska uppdatera bloggen oftare, kanske tänker någon också att jag borde haft mer tid under sommaren. Men ni som tycker så måste ju förstå. Jag är inte som Sandra, Flora, Josefin, Elsa, Vanjaoch alla de där fantastiska brudarna som bloggar på heltid. Jag har inte heller det där flexibla jobbet som gör att jag får extra tid över till bloggen. Nej. Jag jobbar redan heltid utöver min blogg. Och sen tar bloggen otroligt mycket tid också. Det ska planeras, fotograferas, bilder ska redigeras, inlägg ska skrivas, stavningen ska kontrolleras, inlägget ska läsas igenom så allt flyter på. Det är en process. Och ett inlägg tar i väldigt få fall mindre än en timme att få ihop, det är om mycket är förberett innan. Oftast får 2-3timmar räknas in. Så med att redan heltidsjobba och sedan även lägga den tiden på bloggen ajg gör i dagsläget finns ingen mer tid över, jag måste ha lite fritid också! Missförstå mig inte, jag ÄÄÄÄLSSKAR att blogga, jag älskar detta forum, och jag önskar att jag hade mer tid över än vad jag har, mer tid att uppdatera. Vem vet, en dag kanske!

 

Jaja, nu släpper vi det!

 

Har också tänkt mycket på det här med jobb, plugg, framtid och allt vad det är. Jag trivs ju så bra på Fabrique, men jag "borde" ju börja plugga snart. Men vad vill jag plugga? Vart ska jag plugga? Har inget sug på att lämna Stockholm men det är så svårt att hitta boende här, framför allt med en stundentbudget. Pluggsuget har börjat smyga sig på lite, bara att läsa någon liten kurs kanske, bara på kul, på distans eller kvällstid, och fortsätta jobba som jag gör fortfarande. När ska jag flytta hemifrån? Många tycker ju att jag som är tjugoett borde göra det nu. Men det är inte så lätt. Hyrorna är skyhöga även utanför tullarna, och det är så lätt att bli bekväm hemma. Hade det varit för tre år sen hade jag varit så redo. Men saker har ju blivit bättre nu liksom.


den mest skolrelaterade bilden jag kunde hitta var på bananpannkakor och fronter (en plattform vi använde på gymnasiet får att skicka in uppsatser och ta del av information etc) som skymtas på datorn, lol.... 

 

Det har ändå börjar märkas att hösten är på väg. Det må fortfarande vara sommarvärme men mörkret smyger sig på, sakta men säkert. Att kylan är på väg har jag inget problem med, jag älskar ju höstmodet. Älskar höstmat. Ska laga kantarellpastor. Vegansk bourguignon. Baka min godate äppelpaj med sådant krispigt täcke. Och allt annat smarrigt och höstigt. Men mörkret. Förra hösten/vintern mådde jag så dåligt av mörkret. Sämre än jag någonsin gjort. Det var liksom på den nivån att jag var rädd att trilla dit igen. Och därför är jag lika orolig i år att mörkret ska drabba mig på samma sätt. Jag hoppas att den inte gör det. Tror förr hösten också handlade mycket om att jag kände att jag liksmo änntligen hittat mitt kompisgäng. Hittat "mina" människor. Och som det är i vår ålder så vill ju folk ut i livet och testa nytt och folk drog iväg och plugga, flytta till en ny eller tillbaka till sin stad. Någon drog iväg och reste. Sen var ju allt så nytt på jobbet då, kollegorna var i mitt fall så himla goa redan från början, men det tar fortfarande tid att komma in på en arbetsplats och länna sig som en del av den. Ja, kände mig väl rimligtvis rätt så ensam. Jag tror det kommer bli bättre iår. Jag hoppas det. Det är helt enkelt bara att jag får göra det bästa av hösten. Se till att göra saker och inte fastna i någon form av ensamhet. För det var lite det som var mitt fall förra året.

Okej nu slutar vi här innan jag skrivit en novell. Tänkte bara avsluta med att fråga om någon skulle tycka en frågestund skulle vara kul? Jag tycker det skulle vara skoj, men ingen ide om ingen har en fråga. Kanske någon som har en önskerubrik också?

Emelie's liv, Tankar/Åsikter | |
Upp