Sommarpraten jag lyssnade på del två

Nu när alla sommarprat har sänts tänkte jag att jag skulle dela med mig av den sista klungan av de sommarprata jag lyssnade på. Första delen hittar ni här.
 
JONAS WALTELIUS: En vecka innan bröllopet bryter Jonas nacken under svensexan och på bara några sekunder så förändras hans liv, för alltid. Även om jag sympatiserar med honom så fängslade han mig inte riktigt i sitt sommarprat. Och hans slutkläm "det finns alltid någon som har det värre" irriterade mig för det går inte att tänka så hela tiden. Samtidigt som han säger att han inte ser sig själv som ett offer så är det precis det han gör sig till under sommarpratet. I min mening. Helt berättigat självklart. Jag menar inte att låta elak. Jag kan inte ens föreställa mig att hamna i situationen han är idag, och hoppas att jag aldrig kommer behöva göra det.
 
REBECCA SCHEJA OCH FIONA FITZPATRICK (REBECKA OCH FIONA): Åh älskade deras sommarprat. All inside från de "glamorösa" festerna och deras första DJ gig. Historierna om deras vänskap, vänskapen starkare än allt. 
 
 
INGRID WALL: Jag tror det är få av er som inte vet vem Kim Wall är. Den unga passionerade journalisten som förra sommaren följde med danska ubåtsföraren Peter Madsen för att göra ett reportage om honom. Men Kim kom aldrig tillbaka igen. Några dagar senare hittar en delar av hennes kropp. Ingrid berättar om sorgen att förlora sin dotter. Hur de först inte ville förstå att hon var död. Det gjorde verkligen ont att lyssna på detta sommarprat. De har efteråt startat en stiftelse i hennes ära och anordnat ett motionslopp.
 
KAJ LINNA: Kaj blev 2004 dömd för ett rånmord, trots sin nekan och dömdes till livstids fängelse. Förra våren släpptes han fri efter att domen blev omprövad. Han berättar om tiden på Kumlaanstalten och livet sedan friheten. 
 
PAUL SVENSSON: Paul pratar om det onödiga matsvinnet, hur vi slänger ofantliga mängder och saker som inte fortfarande kan ätas. På sin restaurang på fotografiska muséet lagas maten just efter detta motto. Tag vara på allt. Tomatblasten och morotspersiljan funkar perfekt som kryddor. Och vi måste konsumera mindre kött. Han berättar också om sin flopp med tigerkakan han gjorde första gången han skulle testa att laga mat. Det fick mig att fnissa. Kul att även stjärnkockarna har börjat från botten.
 
 
SARA DANIUS: Sara berättar sin sida av historien när hon tvingades att lämna sin post på svenska akademin i våras. Hur svenska akademin var nära en av de största kulturskandalerna i svensk historia. Hon berättar om hur hon stod ensam när ingen av ledamöterna ifrågasatte beslutet. Så mycket power i detta sommarprat.
Emelie's liv, Kulturtisdag | |
#1 - - Hemma Hos Felicia:

åh måste lyssna på Rebecca och Fioanas sommarprat, det lät riktigt bra!! :D

Svar: Ja alltså gört! De har en så himla härlig dynamik! :D
Emelie Westlander

Upp