De första dagarna på västkusten

Fjärde morgonen jag vaknar upp på Styrsö. Äter frukost ute varje dag här. Blir inte attackerade av flugor och getingar som på Gotland, så måste ju passa på. Helst äter jag råg och tranbärsbröd med jordnötssmör, lönnsirap och salt. Nu är dock mitt goda bröd slut...
Har börjat läsa en ny bok också. Var fast efter första sidan.
Regnade här om dagen. Härligt måste jag ändå säga. Har varit så torrt så länge. Det blåser mer här än i stan också, så det känns svalare. Skönt.
Det här är andra gången jag lagar den och jag blir lika amazed varje gång av hur god den är. Gjorde några små ändringar och fick använda fryst istället för färsk koriander eftersom den var slut på lilla Ica här ute.
Isa! Nu ska du börja vara extra uppmärksam. Igår åkte vi på liten utflykt. Vi började i Grebbestad, platsen där jag lärde mig att gå. Vi käkade lunch där på ett himla gosigt fik. Sjögrens i backen heter det om någon undrar.
Sådär gulligt gammeldags inrett.
Vi satt på lilla veranda uteserveringen.
Det här är bara en femtedel av fika utbudet. OCH INTE ENS DEN BÄSTA FIKADISKEN. Förutom lunch så åt jag deras passionscheesecake som var i en av de andra fikadiskarna, mmm.
Efter fikastunden åkte vi ut till Tjurpannan.
Någon hade målat snäckskal.
Vi satte oss vid en klippavsatts. Kollade på när vågorna slog mot den hårda klippan och jag läste i min bok.
Sista stoppet var Mollösund. Vi åt på wärdshuset där. Gott men skulle gjort det annorlunda om jag lagat den. Är nog en värre matkritiker än Anton Ego i Ratatouille. Säger det dock aldrig till personalen om jag faktiskt inte på riktigt var missnöjd. Okej min feedback: Baka rotsellerin längre, och smaksätt den med något, den i sig var rätt smaklös. De röda vinbären hörde inte hemma här, tänkte att de skulle bli en spännande smakkompontent men den kändes inte som den hörde hemma på tallriken. Servera inte sparrisen kall (framförallt inte när det i menyn står att den ska vara ljummen.) Shout out till Sveriges mästerkock, ni kanske ska ha med mig som domare? Och stek den snabbt i smör och citron istället för att koka den. Okej jag slutar nu innan ni stänger ner fliken till min blogg.
Till efterrätt åt jag deras blåbärsdröm. Blåbärspannacotta, chokladmousse och jordätskockchips. Skippar kritiken nu, låter bara dryg. Och maten var ju faktiskt god! Lovar!
Vi avslutade kvällen med ett dopp (i Mollösund dårå.)
Se mitt flopp till hopp HÄR.
Vaknade halv åtta imorse av att fasters grannar sågade(??) eller vad sjutton de gjorde. Lät mycket och konstigt i alla fall. Oh well, nu ska jag gå ner till bryggan och bada. Puss!
Emelie's liv | |
#1 - - Jossan:

Ser så härligt ut :)

Svar: Det är helt underbart här!!
Emelie Westlander

#2 - - ISA:

O-M-G!!! Älskar att jag stannade upp vid fikadisken-bilden och verkligen funderade på vad jag hade valt, haha. Mer sådana ställen i Sthlm då?! <3

Svar: HAHAH, är inte förvånad ;) Jaaa, vi får gå på jakt!! <3
Emelie Westlander

#3 - - Angelica Wåhlin:

Åh, Styrsö är så fint!

Svar: Verkligen så otroligt mysigt, kan avundas min faster ibland som bor här på heltid även om jag är stadsunge at heart.
Emelie Westlander

#4 - - matildabergstedt.blogg.se:

Gu vilken mysig blogg du har!

Svar: Men åh tack, så glad jag blir!!
Emelie Westlander

Upp