Emelie Westlander

Vegetarisk Carbonara
Nu ni ska ni få ett smarrigt recept på en vegetarisk carbonara! Receptet är mjölkfritt förutom osten (älskar ost för mycket för att inte äta det) men det går såklart att byta ut det mjölkfria smöret och oatly imat fraiche mot "vanligt" smör och crème fraiche/grädde om en så vill.
receptet räcker till en person
 
INGREDIENSER:
6st Skogschampinjoner
mjölkfritt smör
1/2dl oatly imat fraiche
1/2-1msk kantarellfond/svampbuljong
parmesanost
persilja
saft från citron
salt
peppar
1 äggula
pasta

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär upp champinjonerna i tunna skivor och stek i mjölkfritt smör. 

2. Koka pastan enligt anvisningar. 

3. När svampen vattnat ur och fått stekyta kan du ha i imat fraiche och fond/buljong. 

4. Tillsätt citronsaft efter önskad smak, riven parmesan och smaka av med salt och peppar och hacka ner lite persilja.

5. Sila av pasta vattnet och blanda ihop med såsen. Toppa med extra parmesan, persilja en äggula och peppar.

Elin

Ser supergott ut!

Svar: Det var det också :)
Emelie Westlander

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress