Listan om böcker

Denna lista hittade jag hos Kajsa

 

Böcker för mig är:
En vardagsflykt. Att för en stund få leva i en fiktionär karaktärs liv. Känna hens känslor och leva i hens tankar

 

Just nu läser jag: 
Eleanor and Park and Rainbow Rowell. Har haft svårt att komma in i den… Men målet är att den ska vara utläst när helgen är slut (denna lista skrivs på fredagen.)

En perfekt läsplats är:
I stugan på landet. I hängstolen på tomten (på landet). Eller ja vart som helst ute på tomten på landet så läge det är sommar. Vår tomt är så rofylld och det är så skönt att sitta där i morgonsolen, dricka morgonkaffet med en bok i handen, en värmande sol och fågelkvitter (gud så romantiserat det där lät men det är så det är!) Annars läser jag helst i soffan eller min fåtölj hemma i lägenheten, eller på klipporna eller stranden så en hör havet brusa samtidigt.

En bok alla borde läsa:
Harry Potter (duh..) Men också Martina Haags bok Det är något som inte stämmer.
 
 
Pappersbok eller e-bok:
Pappersbok, ingen tvekan om saken. Vill kunna bläddra blad och känna boken i mina händer, gillar inte e-boks format.
 
 
En bok jag kan läsa flera gånger om:
Harry Potter alla dagar i veckan. Tror inte att någon blir förvånad där.
Min favoritförfattare:
Åh vet inte riktigt. Har ingen just nu. Var inne i en intensiv John Green period i gymnasiet och känner inte att jag kan säga J.K Rowling endast baserat på Harry Potter så denna fråga får lämnas utan svar.

 

Det här skrivs det alltför lite böcker om:
Åh svårt att svara på. Känns som det är en sån fråga där en ska vara så PK på något sätt? Grejen är att jag läser i stort sätt bara skönlitteratur och framförallt ungdomsromaner om kärlek. Därför är det svårt att säga vad som skrivs för lite av eftersom att jag inte letar direkt i något annat ”fack”.

 

Den bok som berört mig mest är:
Tror nog Martina Haags bok Det är något som inte stämmer får hamna på denna punkt också. Den gick verkligen rakt in i hjärtat och berörde mig något otroligt när jag läste den. Känner som om jag var hon. Har skrivit om den HÄR.

I höst ser jag fram emot att läsa:
Har två böcker hittills som jag vill läsa i höst! Just nu är jag här av Isabelle Ståhl samt expeditionen: min kärlekshistoria (den illustrerade utgåvan) skriven av Bea Uusma. Tre förresten! Har Bodil Malmstens diktsamling också som jag fick i tjugoårspresent av min morbror som jag inte hunnit läsa än.

Listor | |
#1 - - lars:

Böcker. I morse läste jag färdigt Liza Marklunds LIVSTID. Jag tycker så mycket om hennes sätt att skriva.
Jag håller med E-bok KASS
Jag läser bäst i sängen, med sänglampa, utomhus svårt att läsa solen bländar, när den skiner

#2 - - Jeanette:

Vilken trevlig lista. Hoppas det är ok att jag lånar den inför ett inlägg till veckan på min nya bokblogg. Länkar till dig :)

Svar: Eller hur :) Jamen självklart får du göra det!!
Emelie Westlander

#3 - - NORRSKEN EMMA:

oj jag läser inte ofta böcker men hade gärna velat ha tips på en bra bok =)

ha en bra måndag
kram

Svar: Då fick du ju ett par här i listan :) Tips är också att gå in på min kategori "bokrecenssioner" där finns ennu fler tips!

Ha en fin vecka du!
Kram
Emelie Westlander

Upp