Emelie Westlander

Vegansk kantarellpasta med persilja
Nu ska ni få något som jag lagade förra veckan som jag tyckte blev så gott att jag åt det fyra gånger! Två middagar och två lunchlådor fick det bli.
Receptet räcker för 2-3 personer
 
Du behöver:
- kantareller (valfri mängd efter vad du har råd med, men mycket är gott! Tror vi hade någonstans mellan 300-500g trattkantareller går också bra!)
- mjölkfritt smör
- 1 bananschalottenlök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
- 3dl oatly imat
- 6-10 droppar tryffelolja
- kantarellfond
- citron
- salt och peppar
- 1/2dl parmesanost (får uteslutas för er som är veganer, jag undviker mest mjölkprotein vilket parmesan knappt innehåller.)
- persilja
- valfri pasta (jag tycker den tunnaste spagettin är godast!)
 
Gör såhär:
1.
Börja med att vattna ut kantarellerna. Det gör du genom att "steka" dem i en kastrull under lock på ganska hög värme tills vattnet dunstat bort. Tänk på att röra om då och då. Samtidigt som du gör detta kan du hacka upp löken. Sätta på pasta vattnet kan du lika väl göra nu!
2. Häll ner löken och margarinet med kantarellerna och stek tills de fått en fin färg. Häll på vinet och låt det koka in lite i svampen. Därefter häller du över grädden, fond och tryffelolja.
3. Smaka av med citron, salt och peppar. Ha i rikligt mer persilja och riv ner lite parmesan om du inte är vegan och koka pastan al dente.
4. Låt pastan koka ihop lite med såsen så den drar åt sig lite mer av smaken. Sen är det bara att äta och njuta!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress