Svar från frågestunden

Då var det dags för er att få svar på era frågor från frågestunden så let's go!

Kan inte du börja podcasta igen??
Det är faktiskt planerat att jag ska börja göra det igen! Har saknat det så mycket sen Solina och jag slutade eftersom vi inte riktigt fick ihop det längre. Har träffat ett par goa tjejer så måste bara resonera lite vem jag ska välja så borde komma igång med detta och få ut åtminstone ett avsnitt inom en månad.
 
 
Vad får dig att må riktigt bra och vad får dig att må kasst? 
Vad som får mig att må riktigt bra är alla mina fina vänner. Saker som får mig att må dåligt är när jag är sjuk, och inte för den uppenbara anledningen att jag är sjuk utan för att jag känner mig värdelös och otillräcklig rent psykiskt. Mår också dåligt av att se någon jag bryr mig om som mår dåligt och av spydiga kommentarer.
 
Har du något mål med ditt bloggande? 
Drömmer om att den ska växa mer och att jag ska kunna tjäna en liten slant på den. Bloggyrket tror jag inte är något för mig, även om jag tror att det skulle vara perfekt på så många sätt så tror jag inte att jag kan ha ett sådant yrke när en egentligen aldrig är riktigt ledig. Tror att det är för hög risk att jag skulle ha för höga krav på mig själv och gå in i väggen. Men nu var det inte det jag skulle prata om utan vad målet är. Men mitt mål och vad jag hoppas på är väl att jag kommer till den nivån där jag har fler engagerade läsare, får göra roliga samarbeten och kunna tjäna några extra tusenlappar.
 
 
Om du får klä dig i en outfit resten av livet, vilken?
Åh vad svårt!! Har så många plagg jag tycker om! Men använder byxorna på bilden nedan i stort sätt varje dag nu för tiden, så kanske dem i kombination med denna t-shirt.
 
Vad är drömyrket i framtiden?
Har verkligen ingen aning! Men något estetiskt eller något med mat, inget jobb som innebär för mycket kontorsjobb eller sitta för mycket framför datorn.
 
 
Hur ser en perfekt myskväll ut?
Äta god mat med mina vänner, dricka rödvin, snickesnacka, spela spel kanske kolla på någon bra film med en skål popcorn. Det är min perfekta myskväll.
 
Tre egenskaper som en partner ska ha enligt dig?
Omtänksam, pålitlig, social. Jag själv kan vara lite tillbakadragen innan jag lär känna någon eller känner mig trygg i personens närvaro, så behöver någon som är lite mer social som kan dra fram den sociala sidan i mig.
 
 
Vad har du för tips att ge till personer som vill komma igång med matlagning om de inte riktigt kan laga mat? :)
Börja kolla på matlagningsprogram för inspiration, finns också en del att hitta på youtube. En kan också kolla igenom mina receptfinns blandat med recept för olika ambitions och kunskapsnivåer. Finns också bra kokböcker för personer som behöver lära sig grunderna (till exempel vår kokbok från Norstedts.) Sen är det bara att börja laga så kommer en lära sig konsten av matlagning till slut precis som en kan lära sig franska eller att lära sig cykla. Gäller bara att ha viljan!
 
Vem/vad inspireras du av?
Just nu har jag ingen specifik person som jag känner mig lite extra inspirerad av, men främst så hämtar mycket inspiration från bloggar/bloggare jag läser. 
 
 
Tre saker från din "bucketlist"?
Skriva och ge ut en kärleksroman, åka till New York och Australien (just den punkten är ju inte så unik direkt, hehe) och ha mitt egna matlagningsprogram!
 
 
Vackraste utsikten du sett?
Tror nog denna utsikt från Sydafrika från fem år sen är svår att slå.
Om jag blundar är det nästan som om jag är där igen i den magiska naturen i Sydafrika.
 
 
Varför skriver du alltid "bilden är en gif" under dina gif bilder?
Eftersom att om en läser mina inlägg från en smartphone eller surfplatta så rör sig inte bilden om en inte trycker på den. Därför skriver jag det alltså under mina gif bilder så de som läser från en surfplatta eller mobil enhet ska kunna se giferna i rörligt format också!
 
Sådär, det var svaren på era frågor. Undrar ni något mer så shoot it at me!
Emelie's liv, Q/A | |
Upp