Emelie Westlander

Krispig potatisgnocchi med salviapesto
Idag ska ni få ett smarrigt recept på en salviapesto. Serveras i detta recept med färsk potatisgnocchi men funkar också till pasta eller som topping på kex.
 
Du behöver:
1,5dl valnötter
2 klyftor vitlök
20st salviablad
2msk olivolja
1dl parmesanost
citronsaft
salt och peppar
 
färsk potatisgnocchi
 
Gör såhär:
1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna, mixa ihop med salviabladen i en matberedare.
2. Riv eller pressa ner två vitlöksklyftor, ha i olivolja, parmesanost och mixa ihop.
3. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och adderad lite mer olivolja om du behöver få till en lösare konsistens.
4. Stek den färska potatisgnocchin i rikligt med olivolja tills den fått en krispig gyllene yta. Blanda ihop med lite av peston, varsegod och ät!
Enda minuset med denna pesto är att den fick lite tråkig färg. En skulle nog kunna ha ännu mer salvia!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress