En liten lista

Tre guilty pleasures?
1.
Svenska Hollywood fruar. Alltså världsbilden vissa människor har... Och efter denna säsong tror jag definitivt vi kan konstatera att Gunilla nog är lika galen som folk säger.
2. Att äta knaperstekt bacon när jag är bakis. ENDA tillfället jag gör det och enda tillfället jag blir sugen på det. Och eftersom jag ofta babblar hemma om att jag inte vill äta bacon (och jag äta så lite kött som möjligt i allmänhet) så blir det min lilla "hemlis" att äta då.
3. Att kolla på Disney filmer. Hallå det blir en aldrig för gammal för!

När grät du senast och varför?
Igår när jag såg Marley and me. Är så himla blödig jag.

När kan du vara dig själv till 100 %?
När jag är med en person jag känner mig trygg med. Sen tror jag oavsett att en är lite olika varianter av sig själv beroende på vilka en umgås med till en viss nivå. Vissa mer än andra kanske.

 
Tre saker du avskyr?
1. Män (jaja inte alla män osv) men ni fattar vad jag menar. Hatar samhällstrukturerna mellan män och kvinnor och att alla dessa vidriga män som trakasserar och våldtar och utnyttjar sin "makt" fortfarande existerar. Sluta säg att Sverige är jämställt. För det är det inte. Visst har vi kommit längre än många andra länder. Men vi är fortfarande inte i närheten av att vara ett jämställt land.
2. Senap. Ge mig senap och jag kräks. Literally.
3. Ormar och spindlar. Kan inte riktigt välja vilket av alternativen jag hatar mest så båda får vara med på listan.
 
Hur är/var du i skolan?
Tror nog jag var ganska "anonym". Tror inte så många fick en uppfattning om hur jag var vilket gjorde att många generaliserade mig till den "blyga tjejen". Hatar att vissa har/har haft den bilden av mig. Men visste knappt vem jag var själv, och mådde så otroligt dåligt, framför allt under högstadiet och gymnasiet så tror inte jag orkade bry mig riktigt heller.
 
Vad blir du stressad av?
Stora sociala sammanhang där jag inte känner så många. Har oftast kul när jag väl är där och (inte för att glorifiera alkohol men) fått i mig ett par glas. Men har alltid ångest och känner mig stressad innan. Blir också stressad när jag har mycket att hinna med på lite tid.
 
 
 
Hur tror du att andra uppfattar dig?
Frågar mig själv denna sak ganska ofta och har ingen aning. Skulle gärna vilja veta dock.
 
Hur uppfattar du dig själv?
Meen jobbig fråga. Tycker jag är en person som är bra på att sprida glädje. En omtänksam person som är väldigt mån om att folk omkring mig mår bra. Men blir kanske lite väl ängslig ibland över småsaker.
 
En situation som du tycker är jobbig/pinsam?
Äh, har skämt ut mig så många gånger att saker knappt blir pinsamma längre. Kanske i stunden men sen lyckas jag glömma det.
 
Tre otippade saker om dig själv?
1. Jag var en stor bebis! Gick dryga två veckor över tiden så min stackars mor fick klämma ut en bebis på nästan fem kilo (stackarn.)
2. Tror vissa har en bild av att jag är sparsam. Är dock sämst på att spara pengar och lite för bra på att spendera dem. Sen tror jag såklart att om det kom till kritan (liksom när jag flyttar hemifrån osv och verkligen måste hålla i min ekonomi) så kommer jag klara det. Men just nu är jag lite utan en slösa.
3. Lite på temat har jag också blivit dålig på att hålla rent på mitt rum. Var så pedantiskt kring det där förut men nu slänger jag kläderna på golvet och städar jag mitt skrivbord är det belamrat igen en dag senare. Tycker dock mest om mitt rum när det är städat så får skärpa mig helt enkelt.
 
När känner du dig som vackrast?
Nytvättat hår som har fått självtorka så jag får mitt fina vågiga självfall. Sminket on point och klädd i vad som nu är det tillfälliga favoritplagget.
 
 
Något du funderar mycket över?
Framtiden. Vad jag ska plugga till, vad jag vill jobba med, alla sådana möjliga tankar om framtiden.
Emelie's liv | |
Upp