Emelie Westlander

Vegansk kantarellpasta med persilja
Nu ska ni få något som jag lagade förra veckan som jag tyckte blev så gott att jag åt det fyra gånger! Två middagar och två lunchlådor fick det bli.
Receptet räcker för 2-3 personer
 
Du behöver:
- kantareller (valfri mängd efter vad du har råd med, men mycket är gott! Tror vi hade någonstans mellan 300-500g trattkantareller går också bra!)
- mjölkfritt smör
- 1 bananschalottenlök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
- 3dl oatly imat
- 6-10 droppar tryffelolja
- kantarellfond
- citron
- salt och peppar
- 1/2dl parmesanost (får uteslutas för er som är veganer, jag undviker mest mjölkprotein vilket parmesan knappt innehåller.)
- persilja
- valfri pasta (jag tycker den tunnaste spagettin är godast!)
 
Gör såhär:
1.
Börja med att vattna ut kantarellerna. Det gör du genom att "steka" dem i en kastrull under lock på ganska hög värme tills vattnet dunstat bort. Tänk på att röra om då och då. Samtidigt som du gör detta kan du hacka upp löken. Sätta på pasta vattnet kan du lika väl göra nu!
2. Häll ner löken och margarinet med kantarellerna och stek tills de fått en fin färg. Häll på vinet och låt det koka in lite i svampen. Därefter häller du över grädden, fond och tryffelolja.
3. Smaka av med citron, salt och peppar. Ha i rikligt mer persilja och riv ner lite parmesan om du inte är vegan och koka pastan al dente.
4. Låt pastan koka ihop lite med såsen så den drar åt sig lite mer av smaken. Sen är det bara att äta och njuta!
 
Kulturtisdag : Filmer jag vill se på bio
MORDET PÅ ORIENTEXPRESSEN / BIOPREMIÄR TJUGOFJÄRDE NOVEMBER
BREATH / BIOPREMIÄR TJUGOFJÄRDE NOVEMBER
THE SHAPE OF WATER / BIOPREMIÄR TOLFTE JANUARI 
PITCH PERFECT 3 / BIOPREMIÄR FEMTE JANUARI 
Tankar i mitt huvud denna måndag
Bloggen fick eka lite tomt denna helg, var annat som tog upp min tid som tyvärr inte lämnade så mycket kvar till lille bloggen. Hoppas ni inte saknade mig allt för mycket i cyberspace *wink wink*. Hoppas i alla fall att er helg var grym, jag har jobbat hela helgen men också firat mormor som fyllt år. Idag har jag haft en ledig dag och fick just liten sådan panik känsla åt hur lite jag gjort!! Känner att jag behöver komma ut och göra något. Har också på sistone haft magknip som kommer och går, känns typ som mensvärk fast mer intensivt och så är det faktumet att det inte är mensvärk eftersom att jag tar p-piller. Har också haft ångest som har kommit och gått från ingenstans, lägger sig som en dimma. Men men, hur som. Hur meningsfullt blev detta inlägg egentligen, ville mest bara ge er en liten livsuppdatering.
Och lite webcam bilder till er.