Vad listan

Sparade denna lista när Flora la upp den och nu tänkte jag dela vidare den i min blogg. Fast med mina svar då.

 

Vad gör du just nu?
När jag gör denna lista är det tisdag och klockan är tio i tolv. Jag lyssnar på förra veckans avsnitt av Josefin och Vanja och dricker varm choklad.

 

Vad skrämmer dig?
Här får faktiskt Floras ord stå för min rädsla också. ”Att bli lämnad av människor i min närhet.” För det har varit min största rädsla sen början av tonåren och är än idag. Tyvärr är det inget jag lyckades ”jobba bort” när jag gick i terapi även om rädslan kanske lite kommer och går men har varit väldigt intensiv på sistone. Har känt, och känner mig ganska ensam just nu.

  

Vad peppar dig?
Att få diskutera planer och idéer med vänner. Jag och Isa burkar ofta prata om sådant så kan alltid räkna med att känna mig peppad när jag umgåtts med henne. Hon är också väldigt bra på att försöka få mig att förstå skillnaden på verklighet, alltså vad jag vet kontra vad jag tror. Så tack för det fining!

 

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?
Om fem år är jag tjugofem, skulle tippa på att jag pluggar, vad jag pluggar är mer oklart dock.

Vad får dig att gråta?
Ganska mycket, är rätt blödig. Just nu är jag i en ganska känslig period också så börjar gråta bara någon är lite snäsig mot mig.

 

Vad är det sista du tänker på innan du somnar?
Vad jag ska ha på mig dagen efter, hur många timmar det är kvar tills jag behöver gå upp. Och så reflekterar jag mycket över saker jag sagt, saker jag gjort och saker jag vill få sagt och göra.

 

Vad måste du ha hemma i matväg?
Bananer!! Oatly ikaffe, pasta, parmesanost, frysta hallon, kokosmjölk, chiafrön.

Vad läser du just nu?
Läser fortfarande Bodil Malmstens samlade dikter. Har inte varit sådär duktig som jag sa att jag skulle vara och läst mycket under hösten. Så kanske ska försöka ha ett mer rimligt mål för mig själv och ha läst ut denna bok tills årsskiftet.

 

Vad är skönt?
Massage, bli kliad i håret, känslan efter en städat rummet (borde verkligen städa mitt rum men aja…), krypa ner i nytvättade lakan efter en dusch.

 

Vad gör du när du är arg?
Svär, pratar av min ilska med en person jag inte är arg på (obs, är inte arg mot den personen utan rantar med hen), stampar eller slår mot något.

 

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?
”Halloj!” och oftast någon emoji.

Vad är du avundsjuk på?
Folk som är obrydda om andras åsikter. Människor som inte har något problem i sociala sammanhang och har lätt för att prata på även i stora gäng med människor de inte känner.

 

Vad brukar folk kalla dig?
Emelie, Emme, Em, gumman (mina föräldrar får sig dock en utskällning eller mördarblick varje gång de kallar mig för det pga hatar när folk kallar mig för gumman)

 

Vad är det viktigaste som finns?
Att behandla andra som en själv vill bli behandlad.

 

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?
Börja med middag och vin/cava hemma hos en vän, dra vidare till någon bar, fortsätta på cava spåret eller dricka billig öl. Avsluta med att gå ut och dansa i natten, kanske hångla lite med någon gullig främling eller bara dansa med kompisarna hela kvällen, det är mer än okej det med. Avsluta med pommes på donken och sedan fnittriga promenera hem igen.

 

Vad är det gulligaste som finns?
Bebisar. Både människobebisar och djurbebisar.

Vad såg du senast på en scen?
Sufflören.

 

Vad vill du rekommendera?
Att unna sig själv en latdag när en är ledig. En måste faktiskt inte alltid maxa sin lediga tid. Det är okej att bara lata sig hemma en ledig helg.

Emelie's liv, Listor | |
Upp