Mina bästa barer och klubbar i Stockholm

Fick denna fråga som jag tänkte förtjänade och krävde svar i form av ett inlägg.
 
Q: Heej! Har en fråga som kanske inte har så mycket med inlägget att göra, men tänkte att du kanske vet ändå! Ska upp till Stockholm i helgen (harry styles<333) och är sugen på att gå ut på lördag. Vart går man om man är under tjugo? Stockholm verkar ju som en djungel i jämförelse med göteborg! Finns det något som andra lång?? Går det ens att komma in någonstans? Haha så många frågor och hittar inga svar på google. Kraam och tack för en bra blogg!
 
S: Först och främst tack du! Och lyllo dig som ska se Harry nu på söndag, lyckades inte knipa biljetter till den konserten men får gå på den han har i mars! Så känns helt okej ändå. Stockholm känns ärligt som en djungel för mig också, det har ju inte riktigt någon motsvarighet till andra lång. Runt Östermalm och innerstan finns en hel del ställen här och var men har inte riktigt hittat "mitt ställe" där, utan tyckt de ställena i det området jag varit på varit rätt onice, en får vara lite mer picky där helt enkelt om ni frågar mig. 
 
 
Men vi kan börja med niceiga barer! Jag hänger mest på söder och här finns det en drös av barer! På Hornsgatan hittar du bland annat folkbaren (bästa stället för billig cava!!), häktet, klosterbaren (former known as Dovas) och Dovas (känt som chovas), de två sistnämnda är ultimat för billig öl! På Swedenborgsgatan har vi morfar ginko som är en supermysig bar, lite högre priser men acceptabla (ett glas cava för sjuttionio och en öl för sextionio om jag inte minns fel.) På Skånegatan hittar vi bara enkelt, också en billig ölbar men känns lite mer "classy" än Dovas. Tips är att dela på en av deras drinkar som de serverar i en syltburk om ni är fler. I närheten ligger även vinbaren Vina, aldrig varit där själv men hört mycket gott om den!
Klubbar då. Är lite dålig på den fronten. Har inte varit på så många om jag ska vara ärlig. Klubb Hångel är en favorit, mest för att jag gillar stämningen och det är inga fuckboys som hänger där. Dessutom spelas inte heller den klassiska dunk dunk musiken utan mer nostalgi låtar vilket jag tycker är skoj. Det är dessvärre en pop up klubb och de har inget evenemang just denna helg. Annars har vi WKND (dock hört att dem stängt ner nu?..) Södra teatern (ligger på Mosebacke) tjugoårs gräns där dessvärre men jag kom in där när jag var arton! Så försöka kan en alltid. Solidaritet har jag hört ska var nice, bara varit där i fem minuter på en lill lördag med två kompisar men vi försvann nästan lika fort som vi kom pga ingen annan verkade ha slagits av idéen den onsdagen att gå ut och dansa. Slakthuset kommer jag ihåg att min Gymnasieskola hyrde för ett evenemang, tyckte om lokalen och det var en kul kväll så förhoppningsvis är det lika nice annars också!
 
Tyvärr kan jag inte komma med så mycket mer tips än så. Sandra Beijer har bland annat tipsat om Fasching på Kungsgatan, och i hennes Stockholmguide kan du hitta ännu flera tips! Flora W har också en guide över klubbar och barer i Stockholm, så kika in den vetja!
, Guider, Q/A, Tips | |
#1 - - Emma:

Åh tack så mycket, jättebra ju! <3

Upp