Kulturtisdag : Mina tre bästa julfilmer och serie julavsnitt

Ja jag vet. Det är ett tag kvar till jul. Men drack årets första glögg igår, saffransbullarna har sålts ett tag på jobbet och pepparkaksdegen har kommit också. Idag snöar det och jag har börjat nynna på jullåtarna. Börjar helt enkelt komma mer och mer in i julstämningen. Och jag ÄLSKAR julen. Därför tänkte jag idag, trettiotre dagar innan julafton lista mina tre bästa julfilmer och tre julavsnitt från tre serier också så att det finns något för alla!
THE HOLIDAY (2006) - Amanda och Iris behöver båda en paus från sina riktiga liv och byter hem med varandra för några veckor. Vad som kanske från början bara skulle bli en tillfällig flykt blir en början på något nytt. Alltså älskar denna film så mycket!! Såg den första gången när jag hade julmys med några kompisar i högstadiet och vi satt och småsnyfta. Plus Jude Law är med, JAG MENAR!!
HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS (2000) - Såg denna film mycket med familjen när vi var yngre men nu får jag se den själv istället för resten av familjen är tydligen inte så barnsliga som jag (eller vågar helt enkelt inte erkänna att den är bäst.) Tror de flesta har koll på handlingen, den lilla byn whoville med folket som älskar julen mer än allt annat och Grinchen, utstött från whoville som hatar julen mer än allt annat och bestämmer sig därför för att stjäla julen från dem. Men kommer han ändra sig efter att ha träffat lilla Cindy (årets julfrisyr för övrigt är för övrigt kirrad nu hörrni, haha.)
LOVE ACTUALLY (2003) - Här får vi följa olika par, människor och familjer och deras liv kring juletid i London. Massa bra och kända skådisar som är med. Haft tradition att se den med familjen i säkert tio år någon dag innan jul vid det här laget! Alltså den är så mysig och älskar musiken. Men mest älskar jag nog fetus Thomas Brodie-Sangster aka Sam. För er som har missat kan ni även se love actually två (en liten kort snuttis på femton minuter) som de gjorde i samarbete med red nose day, HÄR hittar ni klippet.
(gif)
Men tillbaka till till Sam. Jag menar kolla bara!!
(gif)
Så gullig att jag dör!!
 
FRIENDS (SÄSONG 3 AVSNITT 10) THE ONE WHERE RACHEL QUITS - Tror nog detta är mitt favoritavsnitt av friends julavsnitt ändå. Ross råkar bryta en liten flickas ben och för att försöka gottgöra det hjälper han henne att sälja hennes kakor (hon är en brownbird scout) för att hon ska få åka på rymdläger. Samtidigt jobbar Joey extra med att sälja julgranar vilket Pheobe är helt emot då hon tycker granarna borde få bo kvar i skogen och Rachel säger upp sig från sitt jobb.
HOW I MET YOUR MOTHER (SÄSONG 2 AVSNITT 11) How Lily Stole Christmas - Serien jag följde under så många år. Älskar friends men måste nog säga att How I Met Your Mother levererar mer på julavsnitten (Friends golvar däremot med sina thanksgiving avsnitt.) Ett av mina favoriter är från andra säsongen. Marshall och Lily har nyligen blivit tillsammans igen och ska fira sin första jul tillsammans sen uppbrottet. Men när Lily råkar höra ett gammalt meddelande på Marshalls telefonsvarare från Ted startar det ett bråk och Ted måste försöka att rädda julen tills Marshall kommer hem igen. Detta avsnitt anspelar lite skämtsamt på filmen How the Grinch stole christmas som jag skrev om ovan.
(gif)
THE O.C (SÄSONG 1 AVSNITT 13) THE BEST CHIRSMUKKAH EVER - Det är Ryans första jul med familjen Cohen men eftersom att Sandy är jude och Kristin är katolik så har Seth (<33) satt ihop julen och hanukkah (chanukka som jag läste att det också kallas, vet ej vad som är mest korrekt) till en julehögtid, chrismukkah! Seth är osäker på om det är Summer eller Anna som är rätt för honom. Marissa blir mer och mer påverkad av familjens problem och Ryan försöker hjälpa henne. Samtidigt får Kristin reda på att något inte står helt rätt till med sin pappas affärer och har svårt att inte säga något om det.
 
Det var några av mina favoriter. Har ni några favoritjulfilmer eller serieavsnitt ni bara måste se?
 
Film och Serier, Kulturtisdag | |
#1 - - Felicia:

Åh, chrismukkah! :D älskar OC

Upp