Fredagslistan

Skulle egentligen gjort denna lista förra fredagen men hann aldrig med. Så den får dyka upp idag istället helt enkelt. Har både sett den hos Elsa och Sandra, och som ni vet ÄLSKAR jag listor så såklart ville jag göra den själv också. Någon enstaka fråga har jag ändrat lite på så den för att den ska passa mer för mig att svara på.
 

Humör idag?
Trött och varken glad eller ledsen. Oklart.

  

Vilken svordom använder du mest?
Antagligen ”klassikerna” fan eller helvete tror jag. ”Meningar” som ’fan också’ eller ’men för in i helvete’ slinker rätt ofta ur min fun.

  

Äger du en Podd?
Nää, tyvärr… Verkar ha hamnat lite på is det där med poddplanerna. Men jag ska ska ska börja podda igen! Gäller bara att hitta rätt poddpartner med samma prioriteringar och rätt personkemi.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Emil om pappa hade fått bestämma (vilket var namnet som mest spontant dök upp i mitt huvud, kanske mest för att det är så likt Emelie) och David om mamma hade fått bestämma.

 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
På vardagar är den antingen ställd på 4.50 eller 8.30 beroende på om jag jobbar morgon eller eftermiddagspass. Jobbar jag eftermiddag tycker jag om att ta en seg morgon hemma först medan de flesta antagligen valt att sova typ två timmar till istället. På helger ringer larmet mellan 5.30-6 om jag jobbar eller 9-9.30 om jag är ledig.

 

Hur många resväskor äger du?
En stor hallonröd.

 

Vad gör du exakt just nu?
Lyssnar på fredagspodden, smuttar på teet som blivit kallt och samlar på mig energi för att göra mig iordning och dra iväg till jobbet om ett slag.

 

Du är ledig. Umgås du helst med ett hela kompisgänget eller med en vän?
Det beror helt på vilket humör jag är på. Om det är en dag då jag känner mig mer låg på energi träffar jag hellre en vän. Känns också som när en träffar en vän får en såklart mer tid för just den personen och prata om saker som en kanske nödvändigtvis inte vill dela med sig av till alla. Men är jag glad och peppig hänger jag såklart helst med hela goa gänget.

När var senast någon stötte på dig?
I helgen, ett killgäng som kom och fika på jobbet var lite småflörtiga. Men på ett rätt harmlöst sett så blev inte obekväm som en kan bli ibland.

 

Dagens planer?
Ska jobba (rättare sgt befinner jag mig där just nu då detta är tidsinställt och skrivet ett par timmar tiidigare) och sen ska vaknas middag och utgång med Astrid!! Får se om någon annan hakar på också!

Helgens planer?
Imorgon ska jag träffa Natalia och käka lunch ihop, sen skulle jag åkt till Ebba och hjälpa henne att fixa för hennes tjugoårs fest i hennes pappas hus. Tyvärr har det blivit inställt då hon blivit sjuk, supertråkigt!! Försöker också styra ihop något med mina barndomskompisar och gameing dag med kusinen på söndag om hon kan.

 

Vad ser du mest fram emot i helgen?
Ska bli mysigt att få hänga med Natta på tu man hand, var länge sen vi gjorde det!! Och superkul att träffa Astrid ikväll också!!!

 

Vad åt du till middag senast?
Igår lagade mamma grillad kyckling med tabbouleh och fetaoströra.

 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Definitivt. 

 

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nja, kan bli väldigt nervös när jag träffar någon jag är intresserad av och börja ”snubbla” lite över orden och då kanske uppfattas som blyg? Var nog mer blyg när jag var yngre och beroende på personkemin jag känner med personen i fråga pratar jag väl mer eller mindre liksom.


Vad var det roligaste som hände i veckan?
Ärligt talat har just denna vecka inte varit så värst händelserik. Har inte gjort så jättemycket mer än att jobba faktiskt. Men det är okej, kan inte hända saker jämt och ständigt och i helgen har jag roliga planer på gång!

Veckans fundering?
Om vänskapsrelationer, om att jag ofta känner mig ensam. Och skillnaden på tro och veta, som jag vet att min psykolog försökte prenta in i min skalle och som Isa har skrivit i detta inlägg. Som i att tro eller veta vilken plats jag har i människors liv och tro eller veta hur de faktiskt prioriterar mig. Men det har varit på "agendat" i mitt huvud rätt så mycket på sistone.

 

Vad gjorde du för ett år sedan?
Jobbade på flying tiger, tror jag var precis inne i det där ångestskedet med att jag ville säga upp mig och började leta andra jobbmöjligheter. Jag och Solina hade precis börjat podda, saknar det så!! Umgicks väldigt mycket med alla mina vänner under förra hösten faktiskt får jag en feeling av när jag kikar lite i bloggarkivet.

 

Pratar du några andra språk?
Oui, Sí, yes. Eller ja mest engelska i sådana fall och ytterst lite franska och spanska från det jag kommer ihåg från skolgången. (Franska läste jag från sexan till nian, men eftersom vi hade en så värdelös lärare i sexan som var tvungen att kolla upp det mesta i ordboken, önskar att jag skoja, så lärde jag mig knappt något första året. Och när jag då började ny skola i högstadiet och fick en ny betydligt mer språkbegåvad och ambitiös franskalärare låg jag så långt bakom kunskapsnivån hon förväntade sig, och eftersom jag aldrig har varit så intresserad att läsa språk försökte jag inte riktigt komma ikapp heller.) Därför bytte jag sedan till Spanska när jag började gymnasiet men det var bara obligatoriskt i ettan så sen slutade jag helt enkelt. Engelska läste jag däremot utökat i trean.

 

Diskar du din egen disk?
Jadå! Eller mamma och pappa tar oftast middagsdisken, och vi har diskmaskin, men lassar in min egen disk såklart och på landet där vi alltid diskar för hand så hjälper jag till med disken.

 

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nee, tycker jag inte spelar någon roll vem som bjuder först. Gillar en någon visar en det. Varför gå runt och vänta på att den andra ska fråga liksom? 

 

Vad har du med dig in på bion?
Oftast popcorn och en flaska bubbelvatten, vanligtvis bonaqua citron. Annars köper jag typ en tablettask, någon chokladbit och färdig godispåse som bilar eller gott och blandat exempelvis.

 

När sov du senast på golvet?
Hmm, försöker undvika det eftersom jag har skolios och får så himla ont i ryggen av att sova på madrass på golvet #gammal. Men får någon känsla av att det inte var så länge sen ändå? Kan bara inte komma ihåg när det var och hos/med vem…

Här har vi tillexempel mitt klassiska biogodis när vi går på den lilla biografen i Burgsvik på landet. BANANASKIDS<3333 Tips, ge mig inte choklad, ge mig bananaskids om du vill få mig på fall. 

 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Nio timmar är det ultimata. Jag funkar med sju men mindre än det så börjar min hjärna bli grötig. Men beror också på hur jag sovit nätter innan. Har jag sovit bra och mycket kan jag ändå klara mig rätt bra även om jag sovit lite, tröttheten tar liksom ett tag då att komma ikapp mig. Men är det tvärtom vill jag mest bara dö och till och med golvet blir lockande att sova på.

 

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nja, alltså jag är så dålig på grammatik själv att det vore hycklande om jag var petig mot andra. Kan däremot bli lite småirriterad när jag läser bloggar som ofta har många stavfel. Kan såklart hända alla, och jag vet att stavfel dyker upp hos mig ibland också. Men när det blir typ varje inlägg tycker jag det blir störigt. Dum grej egentligen, förstår ju fortfarande vad som menas och finns värre saker, herregud.

Vad var det senaste du åt?
Frukost. Surdegsbröd med svartvinbärsmarmelad / ost och gurka. Apelsinklyftor. Yoghurt med granola. En kopp te. 

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
ALDRIG I LIVET. Har en sjuk höjdrädsla och får bara upp en massa skräck scenarion. Ne. Om ni någonsin hör att jag ska hoppa fällskärm så är nog något på tok.


Tycker du om att krama folk?
Älskar att kramas! Tycker det är jättegosigt med kramar. Och hörrni, kom ihåg. En kramas med två armar och inte en.

  

Vad är du allergisk mot?
Pollen, och lite känslig mot mjölkprotein. Inte så känslig att jag orkar utesluta det helt dock. Men vanlig komjölk använder jag typ aldrig! Använder i stort sätt bara växtbaserad mjölk.

 

Har du några tvångstankar?
Hmm… Nja inte riktigt. Det är väl typ i sådana fall att jag alltid dubbelkollar om jag verkligen låste dörren till toaletten och om jag verkligen har ställt alarmet på rätt tid i mobilen. Vet ej om det räknas som tvångstankar eller om det är normalt mänskligt beteende?

Emelie's liv, Listor | |
Upp