Emelie Westlander

Vad jag gjorde min lediga tisdag
Varje tisdag är jag ledig från jobbet. Här får ni några bilder från hur dagen spenderades.
Startade morgonen med lyxfrulle, varmchoklad (på havremjölk), apelsinjuice, croissant med ost (som jag la in mackgrillen!) och passade även på att varma min pain au chocolat så chokladen inuti smälte lite, yum!!
Snön har kommit även till Stockholm nu, tror jag inte undgått någon. Medan snapshat stories och instagram flödet fylldes av glada texter till snön kände jag mig lite mer bitter kring att den bestämt sig för att komma nu, även om en bild fick komma upp i mitt flöde också. Men men, den lär försvinna lika fort som den kom, det ska bli närmare tio grader senare i veckan.
Någon var spänd och exalterad över snön i alla fall...
Lite kattgos fick det bli också. Bästa medicinen när en inte mår bra. Har mått illa, varit yr och haft huvudvärk hela dagen. Svimmade nästan i hissen på vägen till tvättstugan och somnade i en timme på eftermiddagen. Så olikt mig! Visst att jag kan ta en kort tupplur när jag gått upp fem för att jobba, men inte när jag är ledig och sovit nio timmar. Fattar inte vad som händer, är inte sjuk, för har inte haft feber och såhär har det varit i en månad nu. Järntillskott har inte hjälpt så tror det är dags att ringa farbror doktor och boka en tid och ta lite prover. Så himla jobbigt det här med att inte känna igen sin kropp.
Under min nap hade det plingat på dörren, trodde först jag drömt eller att det var lillsyrrans pojkvän som kommit. Men sen såg jag att det hängde en påse innehållandes glossybox på dörren! Då blev jag genast lite gladare! Var deras jul limited edition box fylld med härligheter! Får gå igenom mer exakt vad senare, tänker att jag slår ihop det med den "vanliga" boxen sen!
Tog mig även en dusch och gjorde ansiktsmask efter det. Var tredje till var fjärde tvätt använder jag silverbalsam istället för mitt vanliga balsam och inpackning. Masserar in i hela håret, även hårbotten och låter det verka ett par minuter. Tycker Kevin Murphys är helt klart bäst!
Dagen avslutades med saffransbulle och glögg framför hela Sverige bakar. Mysigt!
Kulturtisdag : Mina tre bästa julfilmer och serie julavsnitt
Ja jag vet. Det är ett tag kvar till jul. Men drack årets första glögg igår, saffransbullarna har sålts ett tag på jobbet och pepparkaksdegen har kommit också. Idag snöar det och jag har börjat nynna på jullåtarna. Börjar helt enkelt komma mer och mer in i julstämningen. Och jag ÄLSKAR julen. Därför tänkte jag idag, trettiotre dagar innan julafton lista mina tre bästa julfilmer och tre julavsnitt från tre serier också så att det finns något för alla!
THE HOLIDAY (2006) - Amanda och Iris behöver båda en paus från sina riktiga liv och byter hem med varandra för några veckor. Vad som kanske från början bara skulle bli en tillfällig flykt blir en början på något nytt. Alltså älskar denna film så mycket!! Såg den första gången när jag hade julmys med några kompisar i högstadiet och vi satt och småsnyfta. Plus Jude Law är med, JAG MENAR!!
HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS (2000) - Såg denna film mycket med familjen när vi var yngre men nu får jag se den själv istället för resten av familjen är tydligen inte så barnsliga som jag (eller vågar helt enkelt inte erkänna att den är bäst.) Tror de flesta har koll på handlingen, den lilla byn whoville med folket som älskar julen mer än allt annat och Grinchen, utstött från whoville som hatar julen mer än allt annat och bestämmer sig därför för att stjäla julen från dem. Men kommer han ändra sig efter att ha träffat lilla Cindy (årets julfrisyr för övrigt är för övrigt kirrad nu hörrni, haha.)
LOVE ACTUALLY (2003) - Här får vi följa olika par, människor och familjer och deras liv kring juletid i London. Massa bra och kända skådisar som är med. Haft tradition att se den med familjen i säkert tio år någon dag innan jul vid det här laget! Alltså den är så mysig och älskar musiken. Men mest älskar jag nog fetus Thomas Brodie-Sangster aka Sam. För er som har missat kan ni även se love actually två (en liten kort snuttis på femton minuter) som de gjorde i samarbete med red nose day, HÄR hittar ni klippet.
(gif)
Men tillbaka till till Sam. Jag menar kolla bara!!
(gif)
Så gullig att jag dör!!
 
FRIENDS (SÄSONG 3 AVSNITT 10) THE ONE WHERE RACHEL QUITS - Tror nog detta är mitt favoritavsnitt av friends julavsnitt ändå. Ross råkar bryta en liten flickas ben och för att försöka gottgöra det hjälper han henne att sälja hennes kakor (hon är en brownbird scout) för att hon ska få åka på rymdläger. Samtidigt jobbar Joey extra med att sälja julgranar vilket Pheobe är helt emot då hon tycker granarna borde få bo kvar i skogen och Rachel säger upp sig från sitt jobb.
HOW I MET YOUR MOTHER (SÄSONG 2 AVSNITT 11) How Lily Stole Christmas - Serien jag följde under så många år. Älskar friends men måste nog säga att How I Met Your Mother levererar mer på julavsnitten (Friends golvar däremot med sina thanksgiving avsnitt.) Ett av mina favoriter är från andra säsongen. Marshall och Lily har nyligen blivit tillsammans igen och ska fira sin första jul tillsammans sen uppbrottet. Men när Lily råkar höra ett gammalt meddelande på Marshalls telefonsvarare från Ted startar det ett bråk och Ted måste försöka att rädda julen tills Marshall kommer hem igen. Detta avsnitt anspelar lite skämtsamt på filmen How the Grinch stole christmas som jag skrev om ovan.
(gif)
THE O.C (SÄSONG 1 AVSNITT 13) THE BEST CHIRSMUKKAH EVER - Det är Ryans första jul med familjen Cohen men eftersom att Sandy är jude och Kristin är katolik så har Seth (<33) satt ihop julen och hanukkah (chanukka som jag läste att det också kallas, vet ej vad som är mest korrekt) till en julehögtid, chrismukkah! Seth är osäker på om det är Summer eller Anna som är rätt för honom. Marissa blir mer och mer påverkad av familjens problem och Ryan försöker hjälpa henne. Samtidigt får Kristin reda på att något inte står helt rätt till med sin pappas affärer och har svårt att inte säga något om det.
 
Det var några av mina favoriter. Har ni några favoritjulfilmer eller serieavsnitt ni bara måste se?
 
Kall och trött måndag och önskerubriker
Ne hörrni fy bubblan vad kallt det har varit idag. Och har varit orimligt trött hela dagen och haft en tryckande huvudvärk hela dagen. Jobbat morgonpass  idag, när jag kom hem somnade jag i lite mer än en timme, skönt. En ny vecka är i alla fall här! Har inte jättemycket inplanerat, ska träffa mina barndomsvänner onsdag kväll men annars är det i stort sett bara jobb på agendat. Ska iväg på personalmöte om en stund, lovade att köpa med mig glögg också! Nej men hörrni nu avrundar vi. Förresten, om ni har några önskeinlägg eller något ni gärna skulle vilja läsa om här i bloggen, kommentera gärna!
Tänk om någon skulle uppfunna overaller för vuxna. Fatta vad varm och skön en skulle få vara hela tiden. Eller ja det finns väl typ varianter för skidåkare, men lite mer trendiga ni vet. Vintertrend tvåtusenarton kanske?