Kulturtisdag : Flora Wiström Stanna

När Flora släppte sin debut i höstas var jag riktigt spänd. Hon får det enklast vardagsinlägget att låta spännande. Tänk då att läsa en fiktiv roman på nästan fyrahundra sidor! I Stanna får vi följa Esters liv i Stockholm, de långa dagarna på ett dammigt antikvariat och nätterna ute med bästa vännen Hanin. Sen kommer Eli snubblande in i hennes liv och helt plötsligt vänds hennes värld upp och ner och det nästkommande året kommer bli det viktigaste, vackraste och hemskaste i Esters liv.
Redan efter första meningen är jag fast. Jag sjönk ner lite extra i soffan och fortsatte bläddra sida för sida.
Jag tycker om hur vi i boken inte bara får följa Ester och Elis relation. Utan också Esters relation till hennes familj och hennes vän Hanin. Gillar framför allt delarna i boken när vi får läsa om hennes relation med hennes pappa.
Men ett av bokens största fokus är såklart Ester och Elis relation. Om att vara sådär nykär så att en inte riktigt vet vart en ska ta vägen.
Sen förändras allt helt plötsligt när Elis mamma blir svårt sjukt. För vad gör en när personen en älskar kanske kommer att förlora en sådan stor och viktig person i sitt liv?
Avslutar denna recension med ett av mina favorit citat i hela boken. "Du, hon är varken min eller din. Hon är sin."
Stanna får fyra av fem från mig. Tyckte verkligen om den otroligt mycket och det var en konstant inre fight med att inte vilja lägga boken ifrån sig men inte heller vilja att den ska ta slut. Avdraget poäng för att jag störde mig på hur Ester förändrades en bit in i boken. Ja hon må bara vara en människa, en karaktär, men blev så arg på henne! Har du läst Stanna? Vad tyckte du? Om inte måste du läsa den!