En dag med pollenbesvär, go kaffe och myslunch

I söndags när vi lämnat spaet så hade vi några timmar att promenera runt i Göteborg. Vinden må ha varit kylig men det fanns blommor som fixade vårkänslan ändå. Dock så otrolig jobbig dag med min pollenallergi, all min medicin var slut så det bara rann och rann och kliade konstant i mina ögon och näsa och jag kunde knappt andas, usch och fy. Dum allergi att utveckla senare i livet. Hade gärnat klarat mig utan den. Nu har jag i alla fall förnyat alla recept och slipper det där.
Vi promenerade i alla fall in till Haga, ett av de mysigaste områdena i Göteborg om du frågar mig.
Vi gick lite fram och tillbaka och kikade in i de butikerna som var öppna (en del var tyvärr stängda eftersom det var söndag, typiskt!)
Till slut hamna vi på Nöller, ett av mina favoritfik i Göteborg. Mysig inredning, gott fika (till och med kaffet) och nästan alltid någon snygg kille i kassan *wink wink*.
Vi köpte varsin kaffe, mamma en cappuccino och jag en cortado på havremjölk. Jag är inte någon direkt kaffe fantast, men på Nöller, där dricker jag alltid kaffe!
Sedan gick vi in i vår favorit inredesaffär, Market 29.
De har så himla mycket fina grejor där!! Jag köpte två skålar där som jag skrev om igår.
Efter det mötte vi upp faster knaster och hamna slutligen på Haga Bion där vi åt lunch.
Så otroligt mysigt här!!
Inne på toaletten hängde massor med tavlor.
Om en ville fick en provsmaka popcorn. Jag smakade såklart alla tre.
Till lunch åt jag Tortellini med svampsås. Mycket god var den! (om en aningen salt.) 
Min faster hade sytt och broderat en liten kudde till mig med lavendel och lammull i. Den doftar underbart!
Efter att min faster hoppat på spårvagnen för att åka hem till sig promenerade vi sakta mot centralstationen för att åka hem till oss.
Emelie's liv | | Kommentera |

Nya fina skålar

När jag var i Göteborg i söndags köpte jag två skålar på en av mina favorit inredningsbutiker, Market 29.
Visst är de fina!!
Tycker de är perfekta! Funkar både att äta gröt, smoothie bowls och luncher/middagar i!
Helnöjd! Invigde dem igår när jag lagade färsk tortellini till middag.
Inredning | | 3 kommentarer |

Saker jag gjort på sistone som inte synts i bloggen

Tänkte dela med mig av några saker jag gjort på sistone som inte har synts i bloggen! Keep reading!
Åt middag med Hong och Natalia på Icha Icha, Hong fick en liten avskedspresent att ta med sig till Kina som hon nu har flyttat till för ett år. Fem veckor har hon bott där hittills så dryga elva månader till måste jag klara mig utan henne *sad face* förhoppningsvis kommer jag att kunna åka dit och hälsa på! Det är i alla fall planen och målet!
Lagade också dumplings en dag här hemma med två olika fyllningar! Ena fyllningen var med fläsk och passionsfrukt och den andre med soyabönor, vår- och vitlök, morot, paprika, aubergine, ingefära, grönkål och soya. Testade även att fritera de vegetariska som blev över dagen efter vilket blev sjukt gott!!
Mina föräldrar firade tjugotre år (!!) tillsammans och då överraskade jag dem med en trerättersmiddag. Här har ni varmrätten, då blev det en tomatsås som hade fått koka sådär riktigt länge (lite mer än två timmar) med tagliatelle, parmesanost och basilika. Till förrätt gjorde jag en caprese (med Buffalo mozzarella bara för att det är så sjukt mycket godare än "vanlig" mozzarella) och till efterrätt blev det en av mina föräldrars favoriter tiramisu.
En kväll efter jobbet mötte jag upp Lovisa och så gick vi till Gamle Amsterdam och beställde in en ostbricka och varsitt glas rödvin och satt och babbla tills nästa sällskap skulle ha vårt bord.
I helgen har jag varit på spa med mamma. UNDERBART var det! Det fanns bastus med olika dofter, en stenbastu med lavandeldoft, ångbastun doftade tee tree och citron,"vanliga" bastun dofta kanel och isbastun euctalyptus. Det fanns flera olika pooler, och ljus samt mörkterapi rum och kopparkar där det låg vattensängar med varma stenar i. Det var så sjukt härligt!! Tyvärr fick jag inte ta några bilder inne i spat men det kommer åtminstone bilder från Göteborgsdagen på söndagen!
Igår var det nästan sommar och jag hade tur att ha min tidiga dag på jobbet. Ringde Solina meddetsamma och så kom hon till mig. Vi ordnade med minipicknick på min bakgård och åt glass.
Mornar som igår när en vaknar vid sex och ska jobba från halv åtta till halv sex så känns det åtminstone lite mindre jobbigt när denna gose kommer och lägger sig på min mage.
Emelie's liv | | Kommentera |
Upp