Första dagen i Geneve

Tänkte att det var hög tid nu att börja dela med mig av min vistelse i Geneve, det är trots allt redan två veckor sen jag var där. Herregud vad tiden går fort! Nu kör vi, dag ett, torsdagen.
Sent natten mellan onsdag och torsdag anlände jag hemma i Sofias hus i Geneve. Men det var ändå upp och hoppa morgonen därpå för Sofia hade skola. Så vi promenerade från deras hus bort mot busshållplatsen.
En trött Sofia som hade tagit emot mig i natten.
Sen klev vi av bussen och promenerade bort mot Sofias skola. Där skildes vi åt och jag gick för att leta upp et café att äta frukost på.
Till slut hittade jag ett och mina franska kunskaper fick sättas på prov...
"Bonjour, tu parler anglais?"
"Non"
Såklart får jag hjärnsläpp på det jag lärde mig under skoltiden av franskan och glömmer bort hur en beställer och får chansa på att det de säger blir bra. Sluta med att jag fick allt detta för fyra och en halv franc. Alltså ungefär fyrtio svenska kronor. Billigt! Så här satt jag och läste i ett par timmar.
Vid lunch gick jag för att möta Sofia vid hennes skola. Jag var röksugen men hade glömt att ta med mig tändare, men en gullig farbror gav mig en gratis eftersom att de inte tog kortköp under tio frank (och jag var inte så desperat att jag tänker ta ut pengar för att köpa en tändare.) Visst är mitt pimpade ciggpaket gulligt? Haha.
Vi satte oss i gräset och åt lunch, Sofia tyckte att hennes medtagna sallad smakade prima!
Och jag var rätt så nöjd jag med med min baguette och hummus med persilja och citron!
Sen följde jag med Sofia tillbaka till skolan för att kolla på deras egna repetion av ett dansnummer de koreograferar.
När de slutat för dagen så promenerade jag och Sofia runt lite i staden och in mot Gamla Stan. Mycket gulliga byggnader!
Stay hydrated kids.
De har fler små vattenfontäner här och var där en kan fylla på sin vattenflaska med iskallt vatten.
Hade med min regnjacka (som ni ser att Sofia håller i åt mig här) eftersom att det stod i väderrapporten att det skulle regna, men den behövdes aldrig denna dag, strålande sol och varmt hela dagen!
En annan fontän som skulle fotas.
Gulli<33
Jag hade på mig min nya fina klänning och jag köpte på Josefin och Vanjas bloppis (av Vanja.)
Vi fortsatte att promenera genom gamla stan.
Söt liten karusell.
På väg mot busshållplatsen passerade vi Ladurêe, de hade en gullig liten vagn utanför. 
När vi landat en kort stund hemma så gick vi iväg för att handla.
"Jag är inte van vid att bli fotad när jag handlar"
Sen gick vi hem igen (nehe! vilken suprise) och lagade middag!
Vi blev inte klara förs vid halv nio med maten, men det gjorde inger, för det var fortfarande varmt ute och de har en fin trädgård en kan sitta i och äta.
Auberginepizza lagade vi! Gött Gött Gött!! Sofia var redo att hugga in!
Resten av kvällen hängde vi uppe på Sofias rum och snickesnacka innan vi kröp ner under täcket för att sova. Och det var torsdagen i Geneve. Fredagen kommer nästa vecka.
 
Emelie's liv | |
Upp