En bildbomb från midsommarhelgen

Här kommer en ordentlig dokumentation från midsommar, och jag som trodde att jag inte hade tillräckligt många. Ready set go!
Torsdag morgon åkte jag, Ludvig, Matilda och Cornelia bil ner till Lovisas landställe i Valdemarsvik, så vi var där redan vid tolvsnåret. Då började vi med att fixa uteplatsen på baksidan.
Lovisa plockade blommor.
Här har ni lite heta boys, varsegoda.
De skulle leta efter en plats att hänga upp sin hängmatta i som de tänkte sova i utomhus (galna jag vet.) De hittade en bra plats efter en del sökande men bara Ludvig sov där i slutändan.
Här står vi och spanar och skrattar lite åt grabbarna som hjälpte till att laga bryggan, så fick de känna sig lite manliga medan vi kvinnor hängde i köket, hahah.
Sen blev det mysstund.
Och bad för somliga av oss.
Några timmar senare grillade vi Hamburgare till middag.
Två av de tre systrarna Dahlgren.
Senare på kvällen satte vi ungdomar oss på uteplatsen på baksidan. Vi drack bland annat blått bubbel, så konstigt? Men smakade mest läsk.
Så där hängde vi under kvällen, lekte dricklekar och sjöng alla verser av jamå hon leva för Lovisa på tolvslaget. Vi råkade dock sjunga lite fel och sjöng "då ska hon hängas i en flaska champagne" istället för "på en häst bak och fram".
Morgonen därpå blir vi väckta redan vid åtta på morgonen av några av Lovisas vänner som redan kommit och tydligen redan åkt vid fem på morgonen?? Jag som tyckte vi åkte tidigt vid åtta på torsdagen... Men någon timme senare åt vi frukost ute.
Lovisa öppna några paket, tycker jag vinner pris i inslagning! Eller vad säger ni av det ni kan se på denna bild?
Vid två hade fler gäster rullat in och vi åt midsommarlunch.
Sen fick vi varsin drink och så blev det tipsrunda.
Och efter det drog femkampen igång.
Det blev stövelkastning.
Och säckhoppning.
Vid fyra kom lite släktingar förbi på tårta.
Födelsedagsbarnet<3
Och när de dragit togs alkoholen fram.
Å så fortsatte femkampen, vi skulle få ner ölburkarna med pingisbollen. Jag var sämst på detta dock (skyller på att jag hade klänning på mig som blev lite i vägen...)
Krallig.
Norsk fylle körde vi även. Och spotta snäcka, men från den grenen finns det inga bilder ifrån. Mitt lag kom trea i slutändan.
Sen blev det militärutbildning.
Och så grillades det kyckling och zuccinibiffar till middag.
Då fick vi däremot flytta på alla bord och annat eftersom att regnet bestämt sig för att komma, lite mysigt ändå. Går inte att förvänta sig något annat än regn på midsommar liksom och vi hade tur med vädret innan dess.
Sen fortsatte festen inomhus förutom när en ville gå ut för att ta en cigg och så körde jag bussen och picolo med Alice, Ossian, Lucas och Thomas.
Sen dansade vi till halv fem på natten. Somliga drog sig mot stugan de skulle sova i tidigare, men resten av oss som sov här stannade och hamnade på hallgolvet innan vi kom i säng vid halv sex.
Bara för att bli väckta tre/fyra timmar senare av att Lovisas pappa som är på nedervåningen med henne och säger att detta var det värsta han sett och såhär stökigt hade det minsann aldrig varit här innan. Hahah, men hallå, hur ofta firar en sin tjugoårsdag och vad förväntar en sig egentligen när någon har tjugoårs och midsommarfest? Men det var bara att gå ner och städa.Men vi var ett par stycken så det gick fort!
Det blev frukost utomhus denna dag med.
Stackars Cornelia hade fått feber och virades in i filtar.
Sen solade vi lite.
Vid fyra åkte vi hem igen, körde bilbingo, slumrade till lite och sen var midsommarhelgen förbi, så snabbt den gick. Men inte bortglömd, och fyfan så bra den var!!
Emelie's liv | |
Upp