Lördagen i Geneve

Vi fortsatte traditionen att käka frulle på Sofias sovrumsgolv. Jag var nyduschad och nysminkad och klädd i min underbart fina byxdress.
En stund senare tog vi oss bortåt mot busshållplatsen.
En Olivia på bussen.
Så mycket kärlek till denna vän!! Låt oss även också ta en stund till mannen i bakgrunden (som om män inte får tillräckligt med uppmärksamhet, lol) som antingen är väldigt besvärad eller väldigt glad åt telefonsamtalet.
Vi skulle nämligen till botaniska trädgården!
Det fanns blommor som såg ut som fåglar.
Någon satt bland alla växter och träd och skrev, eller om hen skissade.
Såg lite idylliskt ut tycker jag!
Är så kär i min citroniga byxdress från aeryne!
Ni känner kanske igen miljön bilderna är tagna i? Det är samma som min header vettni!
Efter ett slag blev vi hungriga och slog oss ner på en tom gräsplätt och åt medtagen lunch.
Vem kan få syn på ekorren?
Ifrågasätter varför de placerat alla giftiga kaktusar längst ut på kanten? Tänk om någon klumpig person (typ som jag) skulle ramla?! (Obs, jag ramlade inte, ni kan andas ut!)
Vi köpte också glass för sju franc, var. Herregud...
Men efter gått igenom större delen av parken kände vi oss ganska mätta och jag kände att min pollenallergi hade blivit testad till sin maxgräns så vi kollade upp när nästa buss skulle gå.
Köpte med oss lite mat till middagen och lunch dagen därpå, jag köpte även macarons!
Sen kom vi hem till Sofia, jag bytte om och drack vaniljcola. Sofia tog en nap och jag kollade vad jag missat på alla sociala medier och kollade ikapp några SKAM klipp (så sorgligt att det är slut nu och tyckte sista avsnittet var så skevt i slutet?!)
När Sofia vaknat gick vi ner till köket för att fixa middag!
Blev lite "tapas" feeling. Vitlöksbröd, kronärtskocka, stekta champinjoner och sallad.
Sen spelade vi kort.
Plump närmare bestämt.
Regnet öste ner, tur att vi kunde sitta ute ändå skyddade under tak.
På kvällen kollade vi på en skräckfilm, the ring. Fy sjutton! Men det var Lördagen det, Söndagen får ni höra om nästa vecka!
 
Emelie's liv | | Kommentera |

Drömmar jag har

Några drömmar jag har i livet som jag hoppas på att få uppleva/nå är följande:

 

✿ Skriva en roman, om kärlek. Alltid tyckt om att skriva sen jag var liten, och drömmer att få ge ut en bok med mitt namn på en dag. Är lite utav en hopplös romantiker också och de flesta texter jag skriver handlar om kärlek. Även om jag i dagsläget inte är redo att dela med mig av något jag skrivit så kommer jag förhoppningsvis en dag få göra det!

 

✿ Skulle gärna vilja ge ut en kokbok också. Tror få kan ha missat att jag älskar att laga mat! Så det vore en dröm att en dag få ge ut min egna kokbok!!

 

✿ Ha mitt egna matlagningsprogram. Faller in under samma kategori som förgående punkt.

 

✿ Att ha en rymlig ljus lägenhet på Södermalm, stort kök och sällskapsrum (har skrivit om min drömlya HÄRMåste i och för sig inte vara på just Södermalm, men älskar att bo här! Och hoppas verkligen att jag en dag efter jag flyttat hemifrån kommer kunna flytta tillbaka hit!!

 

 Att bloggen ska växa. Vet att jag själv också måste bli bättre på att promota mig själv och kommentera mer hos andra, men önskar verkligen att min blogg kommer växa mer, snart. Att kunna dra in pengar på den vore en bonus men inte ett måste, att ha engagerade läsare, det är nummer ett för mig.

 

En lite cheesy och klyschig en. Men ibland, eller kanske ganska ofta kan jag längta till jag är trettio något och kanske har livet lite mer figured out liksom. Vet vad jag vill jobba med, har en livspartner och förhoppningvis barn! Men det är väl i alla fall tio år bort, aja, jag ska väl egentligen vara glad att jag är ung och leva i nuet i guess. 

Emelie's liv, Tankar/Åsikter | | Kommentera |

När vi överraskade farmor

Förra helgen var jag en kort sväng på bästkusten. Lördagen inleddes med ett dopp i saltvattnet. Finns inte mycket som är bättre än det.
Sen så gick vi till faster knaster för att pynta och fixa. Vi skulle nämligen ha överrasknings"fest" för farmor.
Ganska fint blev det ändå tycker jag, dock blåste det som sjutton så åttio procent av ballongerna flög iväg.
Sen gick faster iväg för att hämta farmor och vi gömde oss. När hon kom runt hörnet och såg oss fattade hon ingenting. Hon var så chockad men glad.
Då togs förrätten fram och alla fick bubbel att dricka.
Syskonparet.
Fina kusin Olivia!
Sen fick vi lunch, det blev en potatissallad med korrianderpesto, feta och melon sallad och sötpotatisbiffar för min del och kummel till de andra.
Faster hade även gjort en raw blåbärscheesecake.
Pappa höll ett fint tal till farmor om hur det hade varit att växa upp med henne och berättade bland annat hur hon en morgon när hon var trött på en morgontrött tonåring kastade in en fryst kyckling under hans täcke. Då flög han upp år sängen må ni tro.
Det blev sång också.
Och mys med grannkatt.
Barbie och Ken.
Fina släkten på pappas sida, nästan alla i alla fall. Och mammas ansikte fick jag blurra eftersom att hon inte vill vara med på bild i bloggen på grund av det jobb hon har.
Kusin Olivia och Johan. Det blev ett fint och lyckat firande för gulliga farmor som fyller åttio. Nu längtar jag tillbaka till västkusten (förlåt, menar bästkusten.)
Emelie's liv | | Kommentera |
Upp