Kulturtisdag : Två bra filmer jag sett på bio

Här på landet brukar jag se fler biofilmer under sommaren än vad jag gör på ett år i stan. Här är två stycken som jag såg förra veckan!
HIDDEN FIGURES/DOLDA TILLGÅNGAR: En film som gör en arg och glad med både skratt och tårar. Dolda tillgångar, eller hidden figures som är orginaltiteln handlar om de tre mattegenierna Katherine G Johnson, Dorothy Vaughan och Mary Jackson som jobbar för Nasa. Filmen är verklighetsbaserad om det skulle ha undgått någon och utspelar sig på sextiotalet när en jobbade för fullt för att kunna ta sig upp i rymden. Vi har främst Katherine att tacka för att vi tog oss ut i rymden, och för att John Glenn tog sig ner säkert till jorden när resan i rymden gick lite snett.
En riktigt hejdundrandes girlpower film med kvinnor som står upp för sig själva och sina drömmar. Har ni inte sett den, se den!!
LA LA LAND: Alltså åh vad jag älskade denna film!! Så bra och så fin! Bra musik, bra skådisar, fin historia. Bubblade i magen av kärlekspirr när jag såg den. Tycker att Emma och Ryan har så fin kemi, det känns liksom på riktigt!
La la land handlar i alla fall om Mia och Sebastian, Sebastian drömmer om att öppna sin egen jazzklubb och Mia drömmer om att bli en berömd skådespelerska. I La la land får vi följa hur de kämpar för sina drömmar och deras fina kärlekshistoria. Så så fin, även om jag inte var helt nöjd med hur den slutade. Men se se se den!! Helst på bio.
 
Film och Serier, Kulturtisdag, Tips | |
Upp