En liten intervju med min lilla familj om hur de ser på bloggandet

Jag gjorde små korta intervjuer med lille familjen min om deras tankar och åsikter kring bloggandet. Skrattar lite åt att mamma har svarat jätteutförligt och systern min och pappa har svarat kortfattat.

 

Såhär säger sistra mi:

Vad tänker du när jag tar med min dator när vi åker iväg för att kunna blogga?
Jag tänker väl att det är kul för dig, det stör inte mig så mycket, det är bara kul att det går bra för dig med ditt bloggande!

Men ser du någon skillnad i att mamma och pappa tar med sina paddor till exempel?
Ja din blogg är mer, inte riktigt jobb, men något du lever dig in i. Mamma och pappa ligger ju bara och kollar på netflix och svt play.

Hur ser du på bloggyrket?
Jag skulle aldrig kunna göra det, men jag tycker det är kul att det har blivit en grej! Att en kan följa folks liv, make a living av det och så.

 

Såhär säger min kära mor:

Du brukar bli lite irriterad ibland på att jag tar med mig datorn för att kunna blogga om vi åker iväg, hur kommer det sig?
Jag tror att jag tänker att vi bor i stan och då är en inne mycket, och så har jag mina värderingar som är mycket att en ska vara utomhus och få in den härliga luften och kanske lägga datorn lite åt sidan.

Men du tar förvisso med din padda och kollar på svt play och så, och pappa har med sin iPhone och svarar på jobbmail och dylikt, vad är skillnaden då egentligen?
Ja egentligen är det väl ingen skillnad på det sättet, det är väl mer hur mycket tid en spenderar och vad en gör i övrigt. Jag tror att det är det här jag tycker att det är härligt att en får vara utomhus och får vara i solen och röra på sig och sådär. Att det inte ska ta en massa tid ifrån den delen, det är nog det, inte själva datorn i sig. Men jag tycker det är jätteroligt att du bloggar, jag ser att du har utvecklat det, jag brukar gå in och "smygläsa" ibland så jag tycker det är jätteroligt att läsa den! Jag tycker att du har utvecklat den så mycket! Från att ha handlat mycket om mat så har du också börjat skriva mer om ganska allvarliga ämnen och jag tycker om att läsa din blogg. Jag ser att den är viktig för dig och att du får utlopp för din kreativitet i din blogg.

Hur ser du på bloggyrket?
Gud vilken svår fråga för mig! För mig är det ett yrke som jag har lite svårt att relatera till eftersom att jag inte bloggar själv och det är ett nytt yrke. Det är väl ett jättebra sätt att nå ut till människor och det finns mycket bloggar att välja på, en kan hitta en målgrupp. Bloggläsandet kan väl vara istället för att köpa en tidning tänker jag. Det verkar vara ett fritt och kreativt yrke, så ett roligt yrke om en tycker om att skapa och skriva tänker jag!

 

Såhär säger pappsen:

Vad tänker du när jag tar med datorn när vi åker iväg för att jag ska kunna blogga?
Jag tänker att det är något som du njuter av att göra, jag tycker det är ganska trevligt.

Ser du någon skillnad i att du mamma och Hanna (min syster) tar med era paddor/mobiltelefoner för att kolla på netflix och svara på jobbmail och annat?
Nej, jag ser väl att ditt kanske är mer värt att ta med sig för än att vi ligger och kollar på netflix. Vi kan vara utan det, men du vill ju blogga varje dag.

Hur ser du på bloggyrket?
Jag har ganska dålig koll, men det är väl ett jobb som alla andra, en får jobba ganska hårt tror jag för att kunna livnära sig på det. Men jag har inget nedsättande eller sådär mot det.

Q/A, Övrigt | |
Upp