Emelie Westlander

Blomkålsburgare med getostkräm
Receptet räcker till 6 burgare (beroende på hur tjocka skivor blomkål ni skär.)
 
Ingredienser:
hamburgerbröd
3 små blomkålshuvuden
150g rumstempererat smör
1dl olivolja
1 citron
200g getost
2dl crème fraiche
salt 
svartpeppar
(rödlök
tomat
ärtskott)
 
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tvätta citronen och riv skalet, värm upp med olivolja i en kastrull. När det börjat sjuda kan du dra av kastrullen från plattan, om du vill kan du sila av citronskalet.
3. Ansa blomkålshuvudena och gnid in dem i 50g smör var (alltså 150g sammanlagt) salta och peppra, kör in i ugnen i 10 minuter, sänk värmen till 150°C och låt blomkålen bakas i ytterligare 30-40 minuter. Var bara försiktig så att den inte blir för mjuk för då faller den isär när du skär upp den.
4. Mosa ihop getosten med crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
5. Ta ut blomkålen och skär den i tjockare skivor (på ca 2cm) 
6. Fördela blomkål på bröden och ringla över oljan. Toppa med getostkrämen och valfritt tillbehör. Vi hade rödlök, tomat och ärtskott. Sen är det bara att sätta tänderna i den och njuta!
 
Ida Jansson

Guuud va gott!

Svar: Det är det verkligen :)
Emelie Westlander

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress