Emelie Westlander

Nio bilder från Ingmarsö
I onsdags åkte jag till Hongs landställe för att hänga där i några dagar. Vi möttes av rådjur på vägen från färjan till hennes hus!
Vi var rejält hungriga när vi kom dit så middagen lagades med detsamma. Det blev caprese och pasta pesto.
Sen kom några av hennes vänner från jobbet. Vi spelade kubb och dunken ute.
Och flyttade in och spelade sällskapsspel när det blev för myggigt och kallt.
Morgonen därpå så åt vi frukost tillsammans. Men sen drog Hong till jobbet och jag tog bara en skön dag i stugan  och läste klart en bok, diska undan och kollade på recept till middagen.
Sen gick jag iväg för att handla.
Och på kvällen serverade jag asiatisk ugnsbakad lax med avokadoröra, marinerad gurka, rostade sesamfrön och så nudlar till också!
Gjorde även min oslagbara alkoholfria drink!
Sen blev det en ny dag och det ösregnade utanför fönstren. Vi hade en mysig frukost, spelade ett par sällskapsspel och sen tog vi färjan hem igen. Kommer kanske en film senare om jag får till något bra av mitt lilla material!
Blomkålsburgare med getostkräm
Receptet räcker till 6 burgare (beroende på hur tjocka skivor blomkål ni skär.)
 
Ingredienser:
hamburgerbröd
3 små blomkålshuvuden
150g rumstempererat smör
1dl olivolja
1 citron
200g getost
2dl crème fraiche
salt 
svartpeppar
(rödlök
tomat
ärtskott)
 
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tvätta citronen och riv skalet, värm upp med olivolja i en kastrull. När det börjat sjuda kan du dra av kastrullen från plattan, om du vill kan du sila av citronskalet.
3. Ansa blomkålshuvudena och gnid in dem i 50g smör var (alltså 150g sammanlagt) salta och peppra, kör in i ugnen i 10 minuter, sänk värmen till 150°C och låt blomkålen bakas i ytterligare 30-40 minuter. Var bara försiktig så att den inte blir för mjuk för då faller den isär när du skär upp den.
4. Mosa ihop getosten med crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
5. Ta ut blomkålen och skär den i tjockare skivor (på ca 2cm) 
6. Fördela blomkål på bröden och ringla över oljan. Toppa med getostkrämen och valfritt tillbehör. Vi hade rödlök, tomat och ärtskott. Sen är det bara att sätta tänderna i den och njuta!
 
En middag hemma hos mig med mina babes
I tisdags bjöd jag mina bästa babes på middag! Lagade pulled oumph burgare med rödlökschutney, sötpotatispommes och parmesanaioli! Astrid tog med sig coleslaw också.
Ni hör ju hur gott det var även om jag denna gång inte lyckades få till den vackraste matbilden. Vattnas i munnen när jag skriver inlägget!
Moa hade med sig bullar från sitt jobb.
Och jag hade gjort vit chokladpannacotta med lime- och muskavadomarinerade jordgubbar. Gör gott var det!!
Så flyttade vi in till vardagsrummet där den fina kvällen fortsatte! Fy vad jag tycker om dessa människor!! Är så otroligt glad i dem!!
<333
Lite kattgos måste en altid klämma in också, men där tog bilderna från kvällen slut. Kommer kunna leva på denna kväll så länge!