Kulturtisdag : Sandra Beijer Allt som blir kvar

I höstas var jag snabb med att beställa Sandra Beijers bok Allt som blir kvar. Totalt älskade hennes debutroman Det handlar om dig, sträckläste den. Det var en bok som kändes. Därför var mina förväntningar skyhöga på Allt som blir kvar. Men tyvärr blev jag lite besviken...
bilden är en gif
Missförstå mig inte!! Allt som blir kvar är en himla bra bok också! Hur skulle den inte kunna vara det? Sandra Beijers sätt att skriva är lika fantastiskt som hon själv. Hon vet hur en sätter ord på känslor. Hur en får det att kännas. Hur en formulerar den enklaste meningen till att låta poetisk och vacker.
Allt som blir kvar handlar om kärlek, och olycklig sådan.
Matilda har precis blivit dumpad av sin kille och sommaren spenderar hon med hennes vän och partner in crime Miron. Det är mycket det boken handlar om, hur Miron hjälper henne att komma över hennes ex. Hur hon försöker att fortsätta andas trots att det känner som hennes hjärta slitits ut ur kroppen.
Miron bygger upp som deras egna lilla värld som är det enda som existerar den sommaren. Han kommer med en del galna påhitt för att få henne på andra tankar, om så bara för en liten stund. Det tar inte många sidor in i boken innan en förstår att deras vänskapsrelation är ganska komplicerad och destruktiv.
Tror egentligen att det som gjorde att jag hade lite svårt för boken var främst romantiseringen kring droger. Jag är extremt emot droger (I have my reasons), nästan mer än mina förädlar känns det som ibland och har aldrig, vill aldrig och tänker aldrig testa droger. Därför hade jag väldigt svårt för hur droger vid flera tillfällen i boken romantiseras och normaliseras.
Men kort och gott. Boken är absolut bra och absolut läsvärd. Språket är lika vackert som alltid och boken känns väldigt mycket när en läser den. Så kanske passa på nu när det är bokrea att klicka hem boken?
Tre och ett halvt poäng ger jag Sandra Beijers andra roman.
Bokrecensioner, Kulturtisdag, Tips | | Kommentera |

Bilder från min Lördag

I lördags gjorde jag bovetegröt till frukost. (Recept HÄR, tips för extra mummafaktor, mosa ner en halv banan i gröten när du kokar upp den.) Det var alldeles för länge sedan jag gjorde det och jag överdrev lite med toppingen bara för att det är så himla gott!! Gröten åts upp i ett nafs framför veckans avsnitt av the vampire diaries, kan inte fatta att det bara är två avsnitt kvar innan det är slut forever and ever?!
Denna lilla mupp höll mig sällskap.
Jag gjorde också en budget för månaden och lyssnade på senaste avsnittet av Josefin och Vanjas podcast.
Till lunch gjorde jag pasta pesto med lite tryffelolja i och körsbärstomater med crema di balsamico på.
Sen gav jag mig ut i solen (det var vårfeeling i luften alltså!!) och kollade runt i lite butiker. Dessa uberfina hängselbyxor och randiga tröja fick följa med mig hem! Köpte även en fin fin BH, ett par örhängen och strumpbyxor (för dem går ju sönder hela tiden!!)
På väg hem igen gick jag förbi blomsterståndet och blev himla sugen på att köpa de rosa tulpanerna med vit kant!! Men fick stå emot för har ingen bra plats på mitt rum att placera dem med tanke på att tulpaner är giftiga för katter, baksidan med att ha kissemissar här hemma.
När jag varit hemma och bytt om och fixat lite så åkte jag hem till Solina. Där hängde vi och Moa och Emma. Beställde hem thai mat, och hade girls night.
När mello började så dukade vi fram snacks och satte oss och dömde alla bidrag. Så skevt att Loreen inte gick till final?!?!
Vid tolv promenerade jag till tunnelbanan och då var det vinter igen.
Emelie's liv | | 2 kommentarer |

Jane Køning Love Tags, en kärleksförklaring

Inlägget är i samarbete med Jane Køning
I veckan fick jag hem ett extra fint paket på posten, kolla så tjusiga påsar! Vad kan gömmas däri måntro?
Fina askar från Jane Køning. Men givetvis finns det något fint däri också!
Nämligen ett armband och ett halsband från Jane Kønings smyckes kollektion love tags i förgyllt silver, armbandet skulle egentligen varit i sterling silver men det guldiga var minst lika fint.
Såhär fina är dem på! Galet ju!
Gillar att armbandet sitter lite löst och inte helt fast runt handleden. Det går att spänna hårdare om en föredrar det, men detta blev lagom för mig.
Så himla perfekt längd på halsbandet också! (Min kedja är sextio centimeter.) Går ihop så fint då med mitt feminist smycke som alltid sitter runt min hals, dem blir som en enhet.
Det fina med love tag kollektionen är att en kan beställa ett smycke som betyder något. Kanske en kärleksförklaring till en vän, en partner, ett syskon, en förälder eller någon annan person som står en nära. Eller ha flera berlocker för att ge en kärleksförklaring till flera personer en bryr sig om. Min kärleksförklaring på smycket fick bli till mig själv. För det är minst lika viktigt! Att komma ihåg att ge sig själv kärlek.
bilden är en gif
Är kär i mina fina smycken från Jane Køning. Dessa kommer användas vid alla tillfällen!!
 
 
Kläder/Mode, Samarbeten | | 5 kommentarer |
Upp