Kulturtisdag: Cowspiracy, en dokumentär alla borde se

Egentligen är jag väl lite "efter" med att se Cowspiracy. Det är en dokumentär jag tänkt att jag ska se sen den kom ut men har väl velat leva lite i förnekelse, men det är naivt. Så förra veckan tog jag tag i att se den, och jag är chockad.
 
Såklart har jag också innan varit medveten om att köttindustrin och samhällets köttkonsumtion har stor påverkan på miljön, men att den påverkar så mycket som det gör kunde jag inte föreställa mig. 
Till exempel att en hamburgare/köttbit motsvarar två månaders dusch?? Det är ju helt galet!! Själv äter jag redan till övervägande del vegetariskt, men efter jag såg denna dokumentär klarade jag inte av att äta något av kycklingen som serverades till middag samma kväll.
Vi skulle praktiskt taget kunna rädda vår planet om alla blev veganer eller åtminstone vegetarianer. Att detta skulle hända är väl inte så trovärdigt men folk måste inse att konsumera kött som så många idag gör är inte hållbart och vi måste ändra på våra vanor. 
Film och Serier, Kulturtisdag, Tankar/Åsikter, Tips | |
#1 - - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

Älskar den, är själv vegan men man måste komma ihåg att man inte kan ta en dokumentär som en sanning. Alltså man måste ta det hela med en nypa salt, det finns alltid flera vinklar av sanningen <3 Men alla borde se den!!!

Svar: Suveränt att du är vegan ju!!<3 Absolut, så är det ju! Men tänker ändå att folk borde se den (som du också säger) för att fatta att det påverkar miljön mer än en kanske tror :)
Emelie Westlander

Upp