Lately through my phone

Har druckit ett antal koppar kaffe med skummad havremjölk (från oatly såklart.) Sökt jobb men äntligen kan jag släppa jobbsökandet nu! *Trumvirvel* .... (oj en cliffhanger, fortsätt att läsa)
Denna tjocke lilla goseplutt ligger gärna nära på natten när det är sovdags. Mysigt med den fluffbollen bredvid sig och definitivt värt allt katthår rakt upp i näsan.
Tidigare i veckan så träffade jag kusinen på stadsbiblioteket. Hon ville ha hjälp att ta CV bilder men blev lite full i skratt när jag knäppte av bilderna.
På kvällen lagade vi bönpasta med vegansk svampsås. Dock puttrade det mesta av såsen bort när pastan koka, suck...
En annan kväll mötes jag av detta när jag kom tillbaka från att ha borstat tänderna. De hade fått syn på bananflugor som JumJum försökte slå till med tassen.
Och nu av slutar vi trumvirveln! Detta unnade jag mig idag efter att ha fått beskedet om att jag fick jobbet på Fabrique!! Lyckan just nu!! Hade samlat ihop fem tomma lushburkar så ansiktsmasken fick jag då gratis. Älskar den dealen!! Lite godis blev det också för mina menscravings.
Emelie's liv | | Kommentera |

Tio lifehacks levererade från juniflickan

❁ Är musiken fortfarande för låg när du har volymen på max med hörlurarna i din iPhone? Då har jag ett knep så att du kan höja volymen ytterligare! När du har i hörlurarna och musiken igång, gå in i inställningar - musik - EQ och välj alternativet "sen kväll", kanske ingen enorm skillnad, men skillnad gör det!

 

 

❁ Ta alltid en selfie med din nummerbricka så har du bevis om den tappas bort (om du t.ex lämnar in kläder på en klubb)

 

❁ Dela upp garderoben i vinter/höst och vår/sommar. Det är så härlig känsla att lägga bort vinterkläderna och ta fram sommarkläderna! Nu närmar sig hösten så nu blir det vice versa, men min höstpepp börjar komma krypande nu, så det är okej!❁ Att ett genomskinligt topcoat får ditt färglack att hålla bättre är ju ingen secret.. men om du märker att det färgade börjar flagna efter någon/några dagar, kör på ett lager till av det genomskinliga lacket för att "fästa" och hålla några dagar till. 

❁ Torktumla alltid handduken! Den blir mycket mjukare då.

 

❁ Ha en tvättpåse till strumpor! Jag har en sådan påse en kan slänga in i tvättmaskinen där jag lägger alla mina strumpor. På det viset behöver en inte känna efter runt hela tvättmaskinen om någon strumpa har fastnat någonstans och ingen tappas bort i handduks- och lakankaoset i torktumlaren.

 

❁ Lägg upp mat på fina tallrikar. Det kan till och med få den tråkigaste rätten att se fin och god ut!

❁ Bakar du bröd och vill få en lite krispigare yta? Spraya vatten och vädra kort i omgångar (mot botten av ugnen) när du gräddar brödet.

 

❁ Appen kry! När det gäller ”små” saker så är jag otroligt bra på att skjuta upp att gå till distriktsläkaren för att få hjälp. Sen kom jag på att Amanda och Hanna hade pratat om appen kry en del i sin podd (till skillnad från mig är de däremot sponsrade, haha) så tidigare iår jag bestämde mig för att testa och det gick ju toppenbra!  Så smidigt att ha det i mobilen och att slippa den långa väntetiden. Har hittils använt den när det krisat med min allergimedicin, så smidigt då att få en tid där inom femton minuter istället för att gå på närmaste mottagning och vänta i timmar. Kommer definitivt använda mig av den ”tjänsten” igen.

 

❁ Lägg en tunn linje svart eyeliner längst franslinjen innan du applicerar mascaran för att få ögonfransarna att se längre ut.En (arg?) selfie från förra året när jag har eyeliner, förvisso vingad (vilket syftet med detta lifehack inte var) men min make var ta mig tusan on point här!

Tips | | 10 kommentarer |

Saker i mitt huvud denna tisdag

Igår var en sådan där dag när jag var i ett skevt mood. Vaknar extremt illamående, med yrsel och ångest. Tänker att det kanske går över snart. Äter lite frukost, går ner och tränar vilket var otroligt idiotiskt med tanke på min yrsel och jag kände att det svartna för ögonen flera gånger, men nej nej, jag fortsatte. Hjärnspökena är kanske kvar mer än vad jag tror, jag är också dålig att lyssna på min kropp när den faktiskt kanske behöver vila. Så hela dagen hade jag en svagt, konstant illamående, yrsel som kom och gick och en hjärtklappande ångest.
 
Men men, allt igår var faktiskt inte så illa! Hade jättemysigt med min kusin, satt på stadsbiblioteket sökte lite jobb, pulade med bloggen och sen åkte vi hem till henne började spela ett tv-spel och lagade bönpasta med vegansk svampsås. Snart ska jag också prata med min efterlängtade person Solina! Per telefon blir det dock eftersom att hon numera bor i Göteborg. En annan sak, som vi avslutar det hela med (för börja med det jobbiga med gårdagen och avsluta med det roliga ska en alltid göra tycker jag!) var att igår ringde de från Fabrique och undrade om jag ville komma och provjobba hos dem dagen därpå, alltså idag. Självklart ville jag det!! Precis det har jag alltså gjort idag, och jag hade så roligt!! De ska ringa mig imorgon så nu håller vi alla tummar och tår för mig, att idag inte blev första och sista dagen utan den första av många!
bilden är en gif
 
Emelie's liv, Tankar/Åsikter | | Kommentera |
Upp