Långfredagen och glad påsk

Hej mina vänner och glad påsk! Först och främst förlåt för tystnaden på bloggen de senaste dagarna men tiden har verkligen inte funnits till varken till att tidsinställa eller blogga i realtid. Påsken firar jag på landet med mamma och pappa iår och jag bloggar därför från datorn med internetdelning från en mobil med dålig internetmottagning. Här kommer lite bilder från Långfredagen och en påskhälsning.

bilden är en gif
Vi gjorde en brasa för att bli av med lite små och stora kvistar som låg och skräpa på tomten. Det var snöblandat regn nästan hela dagen så vi satte upp solparasollet som alltså till och med kan fylla funktion när det är tre grader och snöblandat regn. Det är något magiskt med eld, hur en bara kan sjunka in och stirra in i lågorna och bara göra det.
 

När vi suttit därute framför brasan i täckjackor och med filtar i två timmar förtrollade av eldens lågor gick vi in i en påskpyntad stuga.

 

Men vi hade inte fått nog på att ha en tänd brasa än, så jag tände en i kakelugnen.

 

Små kycklingar har vi här och var i fönstren i stugan.

 

En så stor charm med denna stuga är ju öppningen mellan köket och matsalen/vardagsrummet. Blir lite som en bardisk och det blir lätt att snacka även fast någon står och lagar mat och någon annan sitter vid matbordet eller i kökssoffan.

 

Pappa grillade sina älskade räkspett med chili, vitlök, citron och koriander till förrätt och jag gjorde en pasta med karl johan svamp, parmesan, pinjenötter, citronzest och brynt salviasmör till varmrätt. Sen blev det djupsnack vid matbordet om alkohol eftersom att vi är en familj som inte har helt okomplicerade relationer till alkohol.

 

Vi har påskliljor ovanför eldspisen också och jag har gul hoodie och gula naglar för att få lite mer påskfeeling.

Jag fick också ett påskägg med sura s-märken, gott och blandat, pärlans kola och mjuka saltlakrits pastiller. Förutom det ätbara fick jag en duschkräm från bodyshop, läppbalsam och hårsnoddar och en majblomma (de två sistnämnda syns inte på bilden dock. Det ska jag nu smaska på och läsa min bok. 

 

Imorse tog jag fram påskäggen jag gjort till mamma och pappa och gömde dem i huset så att de skulle få leta. I mammas ägg var det chokladtema och pappas lakritstema. Glada blev dem!