Påsken, Påskdagen och Annandag påsk

Tänkte att jag skulle dela med mig av resten av bilderna från påskhelgen på mitt landställe. Det första inlägget hittar ni HÄR. Jag tog egentligen inte så många bilder, för vi gjorde inte så mycket. Vi koppla mest av och tog det lugnt. Det kommer komma en film sen från helgen också nästa vecka.
På påsken kände vi inte riktigt för att köra på den traditionella påsklunchen (jag själv gillar inte ens sill) så vi åkte till prästgården istället för att äta lunch där. Vi satte oss vid ett bord vid ett fönster och jag blicka över uteserveringen och längtade till sommaren när en kan sitta därute.
Jag åt pannkakor med sylt och grädde till lunch. Det är faktiskt barnsligt gott!
Vi kikade lite på blomsterhandeln och sen åkte vi hem igen.
Mina naglar matchade citronen.
Och detta mumsiga lagade jag till förrätt, inspirerat av detta recept.
Till det drack vi prosecco och till varmrätt åt vi en klassisk påskmiddag, lamm och potatisgratäng med rödvinssås. Resten av kvällen spelade vi sällskapsspel tills alla var trötta och ville sova.
Morgonen därpå åt jag chiapudding och drack varmchoklad till frukost. Det var kyligt i huset så jag tände en brasa innan jag kröp ner under en filt i soffan och läste min bok.
På eftermiddagen var vi bjudna på fika hos våra vänner och grannar på landet. Det bjöds bland annat på den Gotländska klassikern saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Men där tog bilderna slut från den söndagen.
På måndagen skulle vi åka hem igen. Givetvis var det strålande väder och jag satte mig på trappen och luta ryggen mot dörren och läste i min bok i solen. Hade en filt bredvid mig utfall att den skulle behövas, det gjorde den inte. Det konstigaste var sen när vi skulle åka mot Visby och att det bara några mil bort snöade. Några mil bakåt stod vårt landställe kvar med strålande sol. Å det var påskhelgen i bildformat.