Påsken, Påskdagen och Annandag påsk

Tänkte att jag skulle dela med mig av resten av bilderna från påskhelgen på mitt landställe. Det första inlägget hittar ni HÄR. Jag tog egentligen inte så många bilder, för vi gjorde inte så mycket. Vi koppla mest av och tog det lugnt. Det kommer komma en film sen från helgen också nästa vecka.
På påsken kände vi inte riktigt för att köra på den traditionella påsklunchen (jag själv gillar inte ens sill) så vi åkte till prästgården istället för att äta lunch där. Vi satte oss vid ett bord vid ett fönster och jag blicka över uteserveringen och längtade till sommaren när en kan sitta därute.
Jag åt pannkakor med sylt och grädde till lunch. Det är faktiskt barnsligt gott!
Vi kikade lite på blomsterhandeln och sen åkte vi hem igen.
Mina naglar matchade citronen.
Och detta mumsiga lagade jag till förrätt, inspirerat av detta recept.
Till det drack vi prosecco och till varmrätt åt vi en klassisk påskmiddag, lamm och potatisgratäng med rödvinssås. Resten av kvällen spelade vi sällskapsspel tills alla var trötta och ville sova.
Morgonen därpå åt jag chiapudding och drack varmchoklad till frukost. Det var kyligt i huset så jag tände en brasa innan jag kröp ner under en filt i soffan och läste min bok.
På eftermiddagen var vi bjudna på fika hos våra vänner och grannar på landet. Det bjöds bland annat på den Gotländska klassikern saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Men där tog bilderna slut från den söndagen.
På måndagen skulle vi åka hem igen. Givetvis var det strålande väder och jag satte mig på trappen och luta ryggen mot dörren och läste i min bok i solen. Hade en filt bredvid mig utfall att den skulle behövas, det gjorde den inte. Det konstigaste var sen när vi skulle åka mot Visby och att det bara några mil bort snöade. Några mil bakåt stod vårt landställe kvar med strålande sol. Å det var påskhelgen i bildformat.
Emelie's liv | | En kommentar |

Morgonreflektioner en lördag

Blev inget inlägg igår. Hade inte hunnit tidsinställa något och det var jag som stängde förskolan så slutade sent. Tycker verkligen om att jobba på förskolan, tycker om barnen och mina kollegor så mycket!! Men det är full rulle från att en kommer dit till att en ska gå hem så är nästan tömd på energi varje dag efter jobbet... De senaste sju dygnen har varit ganska jobbiga. Framför allt helgen som jag inte kan skriva ut i bloggen exakt vad det var som hände där på söndagmorgonen, men just det har liksom hängt som en dimma över familjen hela veckan och jag har haft svårt att släppa det på jobbet, blev aldrig riktigt den där tiden att tidsinställa blogginlägg för veckan förra helgen som jag hade tänkt. Blev lite ironiskt nästan på ett vis.
Vaknade vid sju idag, lyckades inte somna om. Vid tjugo i åtta gav jag upp och svepte in mig i min morgonrock och gick upp och gjorde en fruktsallad med banan och mycket jordgubbar. Kollade på senaste klippet från skam på p3no (kan liksom inte hålla mig till att hela avsnittet kommer ut på svtplay, eller ens nrk) där blir det dock på norska utan någon text så ser hela avsnittet sen på svt när det kommer ut i eftermiddag. Nu ska jag börja göra mig i ordning i lugn och ro för om lite mindre än två timmar kommer jag befinna mig på något mysigt fik med Isa och äta frukost. Ska bli så mysigt! Sen blir det ärenden på stan, och kanske en glass på arton smaker, min lillasyster har fått jobb där och ska jobba första dagen idag så då måste en vara lite jobbig och gå och hälsa på. Hoppas ni får en fin lördag! Vad ska ni hitta på?
Emelie's liv, Tankar/Åsikter | | Kommentera |

Ibland kan det behövas en föränding

Detta skin har fått pryda min dator de senaste tre och ett halvt åren, fortfarande lika fint nu som då men kände ändå att det var dags för en förändring.
Nu pryder detta skin min dator istället. Designat själv på caseapp precis som det tidigare. Nöjd är jag!
Blev ett egendesignat skal till mobilen också (alltså har fått dille på citroner!!) Vad tycker ni om mina nya skapelser?
Emelie's liv | | Kommentera |
Upp