Caramelli fylld med gorgonzola och päron

Nu ska ni få recept på en av de godare pasta rätterna jag har gjort någonsin. Skulle utan tvekan kunna äta detta varje dag. Om det är någon mer än jag som nördar på Sveriges Mästerkock så tror jag ni kommer att känna igen denna rätt. (Orginal recept)
Ingredienser:
 
Pastadeg:
300g durumvete
1tsk salt
3 ägg
 
Fyllning:
1 hårt päron (skalat)
1 schalottenlök 
2 vitlöksklyftor
smör
1dl gorgonzola
1dl ricotta
1/2dl riven parmesanost
2krm riven muskot
svartpeppar
ev. salt
 
Topping:
150g smör
16 blad salvia
12 valnötter
zest (rivet skal) från 2 citroner
Börja med att blanda mjölet med salt och lägg upp det på en ren arbetsyta på detta vis. Använd först en gaffel för att försiktigt börja blanda in mjölet med äggen och efter ett tag kan du börja knåda. Du får knåda degen i 5-10 minuter. Lägg därefter in den i plastfolie eller en plastpåse i kylen i minst trettio minuter.
Finhacka päronet, schalottenlöken och vitlöken och stek i smör tills päronet är mjukt. (Päronet ska vara skalat men som ni ser på denna bild så glömdes det steget, får vara lite ful och skylla på Lollo.) Se till att det inte blir brynt bara! Lägg det sedan i en skål och låt det svalna. OBS, diska ej stekpannan när du är klar med detta steg utan låt den stå åt sidan!! Längre ner kommer ni förstå varför.
Kavla ut pastadegen så tunt som du kan om du inte har en pastamaskin. Tips, vänd på pastadegen relativt ofta medan du gör det så att den inte fastnar. Du kan inte ha mjöl under när du kavlar den, då blir degen för torr.
Blanda päron och löken med gorgonzola, ricotta, parmesan, muskot och svartpeppar. Smaka av (obs obs! var bara försiktig så att du inte råkar äta upp all fyllning) och salta eventuellt om du tycker att det behövs. Sedan fyller du pastan och viker ihop den på önskat vis. (Jag vek upp långsidorna mot varandra på mitten och knep ihop lätt och klämde sedan ihop den på ändarna.) Vi (eller snarare jag) kavlade dock inte degen tillräckligt tunt men det blev god ändå!
När pastan är fylld och vikt kan du koka den i vatten med rikligt med salt (ha mer än vad som känns mycket.) Bryn smöret med salvian i stekpannan där du stekte päronen och löken, kommer sitta massa smak kvar som kommer fram i smöret. Hacka upp valnötterna och tvätta och riv bort zesten från citronerna. (Glömde att ta bild på dessa steg, förlåt.)
Sedan kan du servera maten. Häll över det brynta smöret och ett par salvia blad över pastan tillsammans med valnötterna och citronzesten. Om du vill kan du även toppa med lite extra parmesan.
 
 
Lunch och Middag, Recept | |
#1 - - Helene:

Ser gott ut! :D

#2 - - Sandra:

Men åh, det här låter ju verkligen hur ljuvligt som helst!

Svar: Det var verkligen sinnessjukt gott också!! Rekommenderar att du testar receptet någon gång :)
Emelie Westlander

Upp