Bowling och hamburgarkväll

Igår hade jag myskväll med pappsen. Kvällen började med bowling och varsin öl.
Pappa spöade såklart mig i bowlingen men det gick åtminstone betydligt bättre än när jag bowla i måndags.
När bowlingstimmen var klar gick vi vidare till Flippin' Burgers.
Jag tog en ginger bear och pappa tog en lager medan vi väntade på att få ett bord.
Äntligen efter fyrtio minuter fick vi sätta oss ner med menyn. Kort väntetid emot hur länge en brukar få vänta däremot tror jag.
När vi hade beställt dröjde det däremot inte mer än fem minuter innan maten kom. Jag tog en enkel hederlig cheeseburgare. Sanslöst god!! Var orolig att jag skulle bli besviken då jag hade skyhöga förväntningar efter allt gott jag hört om detta hamburgerhak men det levde verkligen upp till mina förväntningar. Pomfritten var verkligen sådär perfekt friterade också, alltså mums! Vill äta här igen, nu nu NU!
Pappa tog deras flippin burgare och även den fick toppbetyg. Ingen tvekan om att säga att vi gick därifrån mätta och belåtna. 
Emelie's liv | | 2 kommentarer |

Dokumentärtips : Blackfish

Nu tänkte jag tipsa er om en dokumentär som jag såg tidigare i veckan. Blackfish, som kom ut 2013.
 
Blackfish fokuserar på havsdäggdjurs parken Sea World och späckhuggarna som lever där i trånga vattenburar för vårt nöje. De dresseras för att kunna uppträda under shower för hundratals människor. Jag fick se hur fantastiska dessa djur är efter alla gånger jag har hört hur farliga de ska vara.
 
De belyser också hur Sea World har mörklagt olyckorna och dödsfallen som har skett, och hur personalen ljuger för besökarna om varför fenorna är böjda eller att späckhuggarna lever längre hos dem än vad de gör ute i det vilda. Ett stort fokus är det kring Dawn Brancheau dödsfall som var en av Sea Worlds bästa tränare. Visste ni att det ALDRIG har hänt någon olycka/attack utanför fångenskap? En späckhuggare är van vid att simma ungefär sexton mil per dag så förstå hur klaustrofobiskt det måste vara för dem att ha det lilla utrymme som de har i glasburarna på Sea World. Vilken stress de dagligen utsetts för. Inte konstigt att de i vissa fall har blivit galna. Det hade vi också blivit.
 
En otroligt bra, ont i hjärtat och viktig dokumentär som jag tycker att ni alla ska ta och se nu! Den finns på Netflix. Trailern kan ni se här.
Tips | | Kommentera |

Våffelfrukost på påskafton

Godmorgon vänner! Skönt att påsklovet är här, eller hur! För oss som får påsklov det vill säga. Känns så konstigt att detta blir mitt sista riktiga lov någonsin... Igår var det inte bara långfredag utan också våffeldagen som jag inte tror att så många har missat. Jag gjorde extra mycket våffelsmet då så att det skulle bli över till en våffelfrukost idag. Receptet på smeten hittar ni här, är nog den godaste våffelsmeten jag gjort någonsin faktiskt!
På våfflorna tog jag vispad grädde och hjortronsylt. Mums! Idag ska jag på påskmiddag med släkten hos mormor, vad ska ni göra? Önskar er alla en fin påskafton!
Emelie's liv | | 4 kommentarer |
Upp