Harry Potter kväll

Nu ska Harry Potter och fången från Azkaban sättas på och så ska jag äta lite gott. Harry Potter är ju bland de bästa jag vet, både böckerna och filmerna. Vi hörs imorgon kompisar!
Emelie's liv | | 2 kommentarer |

En frukost jag åt på balkongen på styrsö

En frukost jag åt på balkongen när jag fira midsommar på styrsö. Himmlen va grå under morgonen men det var varmt och härligt i luften. En fruktsallad, en surdegsmacka med ost och mitt egna ingefärs te fick det bli.
Nu längtar jag efter fler utomhusfrukostar på min tomt på Gotland.
 
Frukost och Mellanmål | | 4 kommentarer |

Min midsommarhelg

 
 
Min midsommar började efter en frukost på balkongen och ett dopp i saltvattnet med sillunch hos faster knaster. Visst är ingången till hennes hus drömmig?
Eftersom att jag då inte gillar sill åt jag istället en vegetarisk biff med färskpotatis (som jag mosade i smör för det är så barnsligt gott!!) och så hade jag yoghurtsås till.
Det blev ett till dopp med kusinen också. Här kollar hon efter brännisar.
Det var inga i närheten så det var bara att hoppa i.
Vattnet var helt ljuvligt!!
När vi kom tillbaka hade det dukats upp för fika med jordgubbar, rabarberpaj, kaffe och te.
Givetvis måste en ha vaniljsås till det!
Midsommarsällskapet! Faster, Kusin Oliva och så pappa och mamma.
När de andra blev promenadsugna så var jag frusen och fortfarande superförkyld så jag stannade kvar under en filt iklädd en stickad tröja (kanske borde tillägga att det var över tjugo grader...) och läste istället.
När promenad folket var tillbaka drack vi prosecco i solen innan vi körde igång med middagen.
Jag och kusinen gjorde vegetariska kikärtsbiffar som blev supergoda (en aningen torra kanske) med tzatziki, marinerad gurka och potatissallad.
Pappa och Faster åt fem kilo kräftor istället...
Har inga bilder från midsommardagen förs på kvällen. Men tog det mest lugnt - läste på balkongen och tog några dopp då och då lagom tills att håret hade börjat bli torrt igen. På kvällen skulle nämligen min kusin och faster spela. Oliva var först upp och sjöng ett gäng egenskrivna låtar. Hon är verkligen så otroligt talangfull min kusin!!
Sen var det min faster och Anders tur. De sjöng mest covers. Himla duktiga var dem! Gillar att få höra folks tolkningar på låtar som en lyssnat mycket på, och min faster har en fantastisk röst!!
Efter spelningen gjorde jag det mysigt hos min faster med tända ljus och fixade te till alla medan jag väntade på eftersläntrarna.
Sen satt vi där och pratade i åskvädret tills alla var trötta och ville sova. Dagen därpå åkte jag hem igen.
 
 
Emelie's liv | | 5 kommentarer |
Upp