Key Lime Pie

Här om veckan testade jag att göra key lime pie och det blev riktigt lyckat faktiskt! Nu ska jag dela med mig av receptet till er!
 
Ingredienser: 
200g digestivekex
100g smör
700g sötat kondenserad mjölk
4st äggulor
8st lime
vispgrädde
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa ihop med digestivekexen. Tryck ut blandningen i sex små pajformar (kan variera beroende på storlek däremot.) Förgrädda pajskalen i tio minuter och låt dem sedan svalna. Blanda den kondenserade mjölken med äggulor, rivet limeskal och saft från sju av limefrukterna (smaka av så att du får lagom mängd lime.) Låt smeten stå och dra i 30-60 minuter. Sila smeten genom en tunn sil och släng skalen (detta steg uteslöt jag för vår finmaskiga sil var borta.) Häll i smeten i skalen och grädda i ugnen i cirka femton minuter. Låt pajen svalna och garnera den sedan med vispad grädde och skivad lime.
Efterrätter, Recept | |
Upp