Artonårsfirande för Neslian

Var trevligt artonårs firande hos Neslian igår, bjöds på en himla massa god mat...
... och goda tårtor. Smakade dock adlrig på den drömmiga chokladskapelsen vilket jag ångrar lite på efterhand.
Tog fruktårteskapelsen istället men är övertygad om att den var minst lika god!
Rima the mustasch woman
och så skålade vi i mousserande
Emelie's liv | | En kommentar |

Through my iPhone

Inte uppdaterat bloggen på en vecka, skäms på mig! Har inte gjort jättemycket. Det vanliga: skola, plugg, umgås med vänner och jobba. Här får ni lite bilder från några saker jag haft för mig.
En dag hade vi inga lektioner i skolan så jag mötte Rima och gick och åt lunch på favoriten cumin club. De bjöd oss på naanbröd till maten, snällt va?
Jag åt detta goda (tror det var samma jag tog när jag var där sist till och med.
och plocka på mig lite tillbehör (såserna bara rann ut i varandra.) 
Vi köpte presenter till vår vän Neslian som vi ska på arton års middag hos ikväll och slog in dem i fint papper (vattenmelonspappret är min favorit!)
Pappa fyllde år så på kvällen gick vi och åt middag på en italiensk restaurang i närheten av oss efter att ha skålat i cava därhemma. Min förrätt bestod av fritera pecorino, apelsin, pinjenötter och honung.
Drack bubbliga röda drinkar med tranbär, lime och apelsin till det
Till varmrätt tog jag saltimbocca.
Efterrätt åt vi hemma (nu ser det inte så gott ut eftersom att det var så dåligt fotoljus, ser ut som en bränd klump där i mitten vilket det förstås inte är.) Detta är alltså en chokladfondant med vaniljglass hemgjord kolasås (kokad kondenserad mjölk) och saltrostade nötter.
Igår hade jag inga lektioner före lunch så lyxade till det lite med amerikanska pannkakor gjorda på bovetemjöl och kokosmjölk.
Idag vaknade jag lite för tidigt för att det ska vara helg med det var helt okej, Gjorde klassikern bananpannkakor till frukost med jordnötsfluff och hallon och så en fruktsallad till det (kiwi+blåbär+passiosnfrukt.) En kopp grönt te och ett glas apelsinjuice blev det till det.
Emelie's liv | | En kommentar |

Jag är inte den som folk lägger märke till.

Igår steg jag upp ett par minuter innan sex och en timme senare hade jag gått ut genom dörren med en kaffe i högsta hugg. Folktomt på söders gator vid den tiden en lördagsmorgon. Endast någon enstaka cyklist som åkte förbi.
Skulle nämligen ta bussen ett x antal hållplatser för att jobba. Det var varmt och soligt fast den tidiga morgontimmen och jag satt i kortärmat.
Läste i min bok medan jag vänta på bussen och på bussen åt jag mina avokado mackor jag hade med och lyssnade på podcasts.
När småttingarna tog en liten tupplur efter lunch så gjorde jag mig en kopp te och läste ennu lite mer i min bok. Åh den är så himla bra!! Hunnit läsa runt en fjärdedel hittills.
Senare på kvällen kom kusinerna över och vi grillade hamburgare och kollade på Eurovision. Kul att Sverige vann ändå! Samma upplägg idag, minus hamburgarna och mellokvällen då. Är så trött att jag skulle kunna börja gåta, att sova i fyra timmar och jobba i nästan tio, dessutom två dagar i rad är inte någon dans på rosor direkt.
Emelie's liv | | 2 kommentarer |
Upp