The Affair

Då många av de serier jag kollar på fortfarande har uppehåll och plugget inte riktigt dragit igång ordentligt än bestämde jag mig för att ta och kolla på en ny serie och snubblade till sist förbi the affair. Än så länge finns den i en säsong på tio delar och varje avsnitt är en timme så ni har tio timmar framför er. Har redan sett alla avsnitt, tyckte om serien mer än vad jag förväntat mig. Blev lite som när en läser en riktigt bra bok som en bara inte kan lägga ifrån sig. Suttit uppe senare om kvällarna än vad jag borde göra bara för att få se "ett till avsnitt".
 
I serien får vi följa Noah och Alison. Båda två är gifta och Noah har fyra barn. Noah bor med sin familj i Brooklyn och Alison med sin man Cole i ett hus i Montauk. Men när Noah och hans familj åker till hans fru Helen's föräldrars hus som ligger i Montauk över sommaren förändras allt. 
 
 
Noah och Alison träffas av en slump en dag när han kommer in med sin familj för att äta lunch på restaurangen hon jobbar på. Från den stunden kan den ena inte sluta att tänka på den andra och de faller hejdlöst för varandra.
 
I serien får vi inte bara följa Noah och Alison's relation utan även deras relationer med deras familjemedlemmar, nära och kära och förhållanden ser inte alltid ut som de tycks vara på ytan.
 
 
Tycker också om hur de har delat upp serien väldigt mycket. Halva avsnittet ägnas åt den varsin av huvudkaralktärerna. Så i varje avsnitt får vi se det hela ur Noah's perspektiv och andra halvan ur Alison's perspektiv. Detta var något som jag tyckte blev en aningens förvirrande i framförallt det första avsnittet med ju fler avsnitt jag såg desto mer älskade jag hur de hade gjort. Det blir så kul och intressant att se hur olika de kommer ihåg saker och det är så många smådetaljer, som hur det såg ut runt omkring dem eller vad de hade på sig för kläder etc som de kommer ihåg helt olika vilket är intressant att se hur olika platser, människor och så vidare har gett de för intryck.
 
 
Nu kanske ni tänker hur en serie som handlar om en kärleksaffär mellan två människor kan vara så bra och intressant, men den är verkligen det! Tro mig. Ta ett ord från serienörden. Den är så himla speciell, och fint filmad och jag blev så berörd av serien. Önskar att jag hade fler avsnitt att sträck kolla på men jag får hålla ut till hösten.
 
 
Det blir någon slags hat-kärlek till karaktärerna. En blir så himla arg på dem för vad de gör mot sina familjer/partners men vill fortfarande att de ska vara tillsammans. När de inte är tillsammans för någon familjekatastorf kommer ivägen eller den ena börar tveka på om vad de gör egentligen är "rätt" blir jag arg och irriterad men blir ändå det när de är tillsammans för jag förstår inte hur de kan göra så mot sina partners (och barn.) Och så här fortsätter tankarna fram och tillbaka. Men serien hade en mycket djupare story och mening än vad jag trodde från början.
 
 
Kanske däremot ska varna för att det är en hel del sexscener. Minst en per avsnitt, oftast mer. De är inte grova på något sett men det var en i första avsnittet framförallt som jag personligen tyckte var lite "obehaglig". Men annars är det inget riktigt vulgärt eller så och jag tyckte inte heller att de riktigt blev obekvämt (men det hade jag definitivt tyckt om jag sett det med en förälder så röd flagga där om ni tycker sådant är jobbigt.) Men det är väl det hela, så nu tycker jag att ni alla ska ta och ge denna fantastiska serie en chans!