Champinjon och getost pasta

Alltså herrejävlar hörrni, denna pasta är himelskt god! Snubblade förbi receptet av en slump när jag såg bloglovins mail med toppinläggen, ett mail som jag oftast skickar rätt ner i papperskorgen, men tack och lov att jag inte gjorde det säger jag bara! Orginalreceptet hittar ni här och nu delar jag med mig av receptet till er med mina ungefärliga mått och någon enstaka ändring.
Receptet räcker för 4-5 personer
 
350g farafell pasta, en klick smör, olivolja, 500g champinjoner, 2-3 scharlottenlökar, 1-2 vitlöksklyftor, 1-2dl vitt vin (har du möjlighet, använd gärna något lite finare än vanligt matlagningsvin, kan lova att det blir så mycket godare då!), 2dl matlagningsgrädde, salt, svartpeppar, 2tsk citronpeppar, kyckling eller grönsaksfond efter önskad smak (jag hade nog ungefär 2msk), 1,5-2dl riven parmesanost, 250g färsk bladspenat, ca 100g getost (gärna mer) // 1. Skär upp champinjonerna och stek bort vattnet från dem i en stekpanna under lock (skaka om då och då så att det det inte bränner fast.) När vattnet ångat bort tillsätt smöret och lite olivolja och stek dem gyllenbruna. Hacka scharlottenlöken och vitlöken och stek dem snabbt med svampen, Tillsätt det vita vinet och rör om. Häll i grädden, salt, peppar (både citron och vanlig) och buljongfonden efter önskad smak. Rör om. // 2. Koka pastan efter anvisad tid, sila av vattnet och häll över såsen, rör ihop. // 3. Riv parmesanosten och rör ner den i pastan medan det fortfarande är varmt. Tillsätt bladspenaten och getosten, rör ihop och servera med desamma. Njut!
 
 
Lunch och Middag, Recept | |
#1 - - Melinda :

åå vad gott :D blev allt hungrig nu

#2 - - Emelie:

Åh så gott! :D

Upp