Emelie Westlander

Kantarellrisotto
Igår blev jag sugen på risotto. Så jag slängde ihop en god kantarell risotto som jag nu tänkte dela med mig av till er. (Utgick lite från detta recept som jag gjorde förra året.)
 
För en hungrig person behöver du: 100g risottoris, 1 svampbuljongtärning+7dl vatten, 2dl vittvin, 1 schalottenlök  smör, 1 dl riven parmesanost  cirka 100g kantareller, 1/2dl hackad persilja, 1/3 citron, salt och peppar // Koka upp vattnet med buljongtärningen. Hacka schalottenlöken och stek den genomskinlig i smör, tillsätt risottoriset och rör om tills även det blivit genomskinligt och häll därefter ner vinet. När vinet kokat bort häller du i lite buljong i taget (kom ihåg att du måste röra om konstant) tills du fått ett krämigt risotto med ett litet tuggmotstånd. Tillsätt parmesanen och en klick smör (sisådär två matskedar) och rör ihop. Skölj av kantarellerna och stek dem i en massa smör. Pressa citronen och rör ner persiljan och kantarellerna. Häll därefter ned det i risottot, rör om och smaka av med salt och peppar.
Sam

Det ser läckra :)

AngelicasVärld

ÅHhhh så gott!! Jag som älskar just svamprisotto!!! Måste nog göra det snart igen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress