Emelie Westlander

Två söndagar och en lördag
Igår vid sju plingade Lovisa på dörren med pizza ingredienser och öl. Så vi körde igång med pizza lagandet på en gång med kurrande magar.
mmmm...
Till efterrätt hade jag fixat en vaniljpannacotta som vi åt med hallon och blåbär framför ett par avsnitt av new girl.
Vid elva hade Lovisa somnat ett flertal gånger i soffan och bestämde att det nog var bäst att åka hem och sova. Så vi kramades hej då och så lämnade hon lägenheten och jag kollade på några avsnitt av friends innan även jag somna i soffan.
Förra söndagen hängde Ebba här hos mig. Vi kollade igenom en massa gamla fotoalbum och skolkataloger... 
... och lyssnade på Billy Joel från vinylspelaren.
Sedan spelade vi monopol, och Ebba vann stort. Rätt långtråkigt spel egentligen mvh dålig förlorare.
Idag vid tolv var det Moas tur att plinga på min ytterdörr. Vi ställde oss och stekte amerikanska pannkakor.
titut.
Till pannkakorna hade vi varsin hallon och blåbärssmoothie och så egen färskpressad juice på äpplen, morötter och ingefära.
När tallriken med pannkakorna var slut och juicen och smoothien var uppdrucken så tog vi och promenerade runt i gamla stan innan vi gick åt våra separata håll. Och det var lördagen och de två senaste söndagarna i ett nötskal.
Kantarellrisotto
Igår blev jag sugen på risotto. Så jag slängde ihop en god kantarell risotto som jag nu tänkte dela med mig av till er. (Utgick lite från detta recept som jag gjorde förra året.)
 
För en hungrig person behöver du: 100g risottoris, 1 svampbuljongtärning+7dl vatten, 2dl vittvin, 1 schalottenlök  smör, 1 dl riven parmesanost  cirka 100g kantareller, 1/2dl hackad persilja, 1/3 citron, salt och peppar // Koka upp vattnet med buljongtärningen. Hacka schalottenlöken och stek den genomskinlig i smör, tillsätt risottoriset och rör om tills även det blivit genomskinligt och häll därefter ner vinet. När vinet kokat bort häller du i lite buljong i taget (kom ihåg att du måste röra om konstant) tills du fått ett krämigt risotto med ett litet tuggmotstånd. Tillsätt parmesanen och en klick smör (sisådär två matskedar) och rör ihop. Skölj av kantarellerna och stek dem i en massa smör. Pressa citronen och rör ner persiljan och kantarellerna. Häll därefter ned det i risottot, rör om och smaka av med salt och peppar.
Samos dag tre och fyra
Blev en stranddag igen då värmen inte tillät så mycket mer.
Åt en vegetarisk pizza till lunch då jag var lite hungrigare.
Så fick vi vattenmelon medan vi väntade på notan.
På kvällen drack jag och mamma cava på vår balkong.
Sen promenerade vi in till Pythagórion.
Var inte så hungrig och beställde en sallad som bland annat innehöll apelsin och ost i filodeg.
Nästa dag hyrde vi en bil för att upptäcka mer av ön. Första stoppet var vid ett vattenfall dit jag tyvärr inte våga riskera att ta med min kamera. Men ni kan se en bild från min instagram här. Sedan hängde vi på denna strand en liten stund.
Vi beställde lite cola och glass för att svalka oss.
Sedan åkte vi till den lilla byn Manolates och gick upp för en himla massa backar och trappor för att ta oss till en familjedriven restaurang.
Men det var värt allt promenerande för utsikten var helt amazing och jag åt en himla god grekiska sallad ...
... och den godaste börek(en) jag ätit någonsin!
Sedan tog vi ett snabbdopp på ytterligare en stenstrand.
Sista stoppet blev Kokkari där vi satte oss på en uteservering med havsutsikt.
Vi beställde varsin smoothie, förutom pappa som bestämde sig för att sticka ut i mängden och köpa en öl. Sedan åkte vi hem till hotellet igen och lagade en enkel middag på hotellrummet.