Äppelpannkakor

Inga lektioner i skolan idag så stannar hemma denna Torsdag. Skönt att få en ledig dag och har inget plugg heller jag behöver ta itu med. Lagade en supermumsig frukost och tänkte nu dela med mig av mitt recept till er. Lova mig att ni lagar detta, sinnessjukt gott!! Receptet räcker till två pannkakor.
1 1/4dl majsmjöl, 3/4tsk bakpulver, 1tsk kanel, en nypa salt, 1/2ägg, 1 1/4dl mandelmjölk, 1msk kokosolja, 1/2msk honung, 1/2 rött äpple + extra kanel till garnering, extra honung eller lönnsirap, ev vaniljpulver (valfritt) och hallon // Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Ta en ny bunke och vispa ihop ägg, mjölk, honung och kokosolja (smält kokosoljan först!) Häll i mjölblandningen i äggsmeten och vispa tills den är klumpfri. Skala äpplet och kärna ur det. Skär det i tunna skivor som du har i smeten (spara några skivor till garnering.) Stek pannkakorna på medelstark värme i kokosolja. De är klara att vändas när det bubblar (men lyft lite försiktigt först så du ser att de fått en fin färg. Lägg upp pannkakorna på en tallrik, varva lagren med honung och lite extra kanel. Toppa med honung, kanel och vaniljpulver, några extra äppelskivor och hallon. NJUT!
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

#2 - - Marike Ahlgren:

Ser riktigt gott ut, tack för tipset! :)

Upp